AcasăNewsANM a actualizat avertizarile COD PORTOCALIU si GALBEN

ANM a actualizat avertizarile COD PORTOCALIU si GALBEN

Studiind datele despre evolutia vremii pentru intervalul imediat urmator, meteorologii au considerat ca se impune o actualizare a mesajelor valabile pentru ziua in curs. Putine sunt judetele care scapa de ploi, in rest, umbrelele si pelerinele fiind, din nou, accesorii foarte utile locuitorilor.

Sase judete din nord si vest au iesit de sub avertizarea COD GALBEN, in timp ce pentru restul judetelor, dar si pentru Capitala, aflate inca trecute cu galben pe harta tarii, se anunta ca pana la ora 21 „vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata”, ceea ce inseamna ca vor aparea averse cu caracter torential, cu descarcari electrice frecvente, dar si intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie. Izolat, ar putea cadea si grindina.

Meteorologii spun ca, la nivel cantitativ, ploile vor fi insemnate. „Prin cumulare sau in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de 20…25 l/mp si izolat 40…50 l/mp”, informeaza ANM, anuntand ca incepand din aceasta seara, „aria ploilor va fi in restrangere catre nord-est, iar pe timpul noptii de marti spre miercuri (10/11 iulie) in Moldova si zona Carpatilor Orientali izolat se vor cumula 20…25 l/mp”.

Pana marti la ora 18, 13 judete se vor afla – in totalitate sau doar partial- sub COD PORTOCALIU de ploi abundente. Mai exact, Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca „in jumatatea de nord a Olteniei si a Munteniei, in sudul Transilvaniei si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura va continua sa ploua, temporar abundent si se vor cumula cantitati de apa de 25…35 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp”.

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger