Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ani grei de puscarie, stersi in apel

Ani grei de puscarie, stersi in apel

Autor:

CSM-ul proaspat intarit cu noi atributii in materie de numiri ai sefilor ICCJ si de curatire a Justitiei ar face bine sa arunce un ochi si asupra sentintelor care se bat cap in cap – fapt care decredibilizeaza in mod cert actul de justitie.

 

consiliul superior al magistraturii 720x405 Ani grei de puscarie, stersi in apel

Magistratii din CSM trebuie sa explice cum ajung sa fie achitati oameni condamnati, in prima instanta, la multi ani de inchisoare

Deciziile de nevinovatie date in cazul unor persoane condamnate la ani grei de inchisoare in prima instanta nasc o fireasca stupoare. Si asta pentru ca este imposibil de explicat cum niste magistrati formati la aceeasi scoala de drept si care aplica aceeasi legislatie, cea romaneasca, pot interpreta complet opus legea. Un exemplu de ultima ora in domeniu este cazul lui Nicusor Constantinescu, care tocmai a fost achitat definitiv intr-un dosar in care primise o condamnare de sase ani in prima instanta. Sa fii scos imaculat dintr-un proces in care ai fost incaltat cu ani grei de inchisoare este o performanta cu care Nicusor Constantinescu se poate lauda, dar Justitia noastra ba. Dimpotriva, astfel de cazuri ar trebui sa ajunga urgent pe masa CSM-ului, unde floarea magistraturii romanesti ar trebui sa gaseasca si o explicatie logica povestii. In caz contrar, pentru orice minte de roman simplu si necunoscator al subtilitatilor judiciare, nu poate fi vorba decat despre cel putin o decizie data la comanda si nu impusa de probele prezentate si de lege. Deciziile date de instante se respecta si se executa, dar asta intr-un stat de drept si nu intr-unul in care din balanta Justitiei curg tot felul de ”Portocale”. Iar cum CSM tine ca doar el sa aiba painea si cutitul in magistratura, atunci sa faca bine sa se apuce sa taie si sa inlature cat mai repede toate partile mucegaite.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!