AcasăNewsAngelina Jolie s-a intalnit cu emigrantii in Grecia

Angelina Jolie s-a intalnit cu emigrantii in Grecia

Starul american a vorbit cu refugiatii in portul Pireu

Actrita, ambasador al bunavointei al Inaltului Comisariat al ONU pentru refugiati (UNHCR) s-a intalnit, miercuri, cu refugiatii in portul Pireu si intr-o tabara din Atena, inainte de a fi primita de premierul elen Alexis Tsipras.

Starul american a vorbit cu refugiatii in portul Pireu

Dupa cum a marturisit Angelina Jolie a vrut sa vada cu proprii ochi amploarea crizei umanitare actuale, starul , insotit de reprezentantii HCR deplasandu-se la terminalul 1 din portul elen, informeaza Sputnik. Actrita a discutat cu personalul ONU si cu mai multi refugiati sirieni si irakieni. Apoi actrita a fost primita de premierul Alexis Tsipras, careia i-a multumit pentru eforturile ” de a arata lumii criza migratorie” si cele ”peste 30.000 de persoane tintuite” pe treritoriul elen.

”Este ca si cum i-am fi trimis pe evrei in Austria in 1937”

In timp ce, ieri, liderii europeni si turci se aflau la Bruxelles pentru a incerca sa gaseasca un acord pentru reglementarea crizei migratorii, mai multe organizatii, in frunte cu Amnesty International, au organizat o actiune de sustinere a drepturilor refugiatilor, denuntand perfectarea unui acord ”ilegal” UE-Turcia, informeaza Rtbf. Philippe Hensmans, directorul sectiei francofone AI a explicat de ce un viitor acord cu Turcia este estimat ca ”ilegal” de aceste organizatii. ”Este un imens si cinic bricolaj. Se considera ca Turcia este o tara sigura. Cand spuneam ca Turcia nu respecta drepturile omului, ale presei etc, am primit raspunsuri ca acesta situatie nu-i priveste pe refugiati. Dar ei trebuie sa respecte conventiile de la Geneva, or Turcia nu acorda dreptul la azil cetatenilor non-europeni. Teoretic, ei nu pot sa-i recunoasca pe sirieni ca refugiati. 99% din sirienii care se afla astazi pe teritoriul Turciei nu traiesc in tabere, nu au acces la servicii de baza, unii sunt maltratati sau rejectati. Turcia nu corespunde unei tari sigure pentru dreptul la azil”, a declarat acesta. Hensmans a facut si o comparatie istorica. ”Este ca si cum le-am fi spus evreilor, in 1937, mergeti in Austria, este o tara sigura”. ”Astazi, vrem sa ne debarasam de un numar cat mai mare de refugiati”, a adaugat el.

author avatar
National
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger