AcasăNewsAngela Merkel vrea sa puna mana pe bugetele statelor UE

Angela Merkel vrea sa puna mana pe bugetele statelor UE

Angela Merkel sustine ca se va lupta pentru dreptul de a dispune de finantele UE

Angela Merkel viseaza la cel de-al patrulea Reich, cerand in numele Germaniei,  cu subiect si predicat, dreptul de ingerinta in bugetele nationale ale statelor mebre UE.

Angela Merkel sustine ca se va lupta pentru dreptul de a dispune de finantele UE

Cancelarul german a sustinut ieri in Bundestag ideea de a imputernici Comisia Europeana, mai exact pe comisarul european pentru Afaceri Economice si Monetare (post detinut in prezent de Olli Rehn), cu drept de veto asupra bugetelor oricarui stat membru UE. „Credem, si o spun in numele Guvernului german, ca am putea face un pas inainte acordand Europei un drept real de ingerinta in bugetele nationale”, a declarat Merkel, calcand, practic, in picioare, dreptul suveran al fiecarui stat de a dispune cum doreste de resursele bugetare  proprii.

Anuntand abolirea, fie si partiala, a suveranitatii oricarei tari membre UE, Merkel a descris, imperturbabila, viziunea sa asupra unor state care nu cracnesc la comenzile Berlinului. „Stiu ca multe state membre nu sunt inca pregatite pentru asa ceva, din nefericire, dar aceasta nu schimba cu nimic faptul ca ne vom lupta pentru acest lucru”, a declarat Merkel, in aplauzele asistentei din Bundestag, anuntand practic reinstalarea, ca si in Al Doilea Razboi Mondial, a Gemaniei la carma Europei.

Uniunea bancara este ilegala

Analistii Financial Times sustin ca au intrat in posesia unui document redactat de juristii de la Bruxelles, in care se arata, negru pe alb, ca uniunea bancara este ilegala. Departamentul legislativ al Consiliului European sustine ca, in conformitate cu proiectul uniunii bancare, instituirea unui singur for decizional,sub forma unui comitet bancar de supraveghere din cadrul Bancii Centrale Europene incalca flagrant tratatele europene. Dar asta nu mai conteaza, deoarece Germania a decis deja ca vrea control total asupra finantelor UE, iar acel comitet ar fi fost oricum aservit intereselor Berlinului.

author avatar
Arpad Dobre
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger