AcasăNewsAngela Merkel, la al treilea mandat

Angela Merkel, la al treilea mandat

Angela Merkel nici macar n-a avut emotii ca nu va castiga, toate sondajele plasand-o in frunte

Va prelua pentru a treia oara consecutiv functia de cancelar in urma alegerilor legislative desfasurate duminica in Germania.

Angela Merkel a obtinut cel mai bun scor de la Reunificarea tarii – in 1990 – cu 41,5% din sufragii.

Angela Merkel nici macar n-a avut emotii ca nu va castiga, toate sondajele plasand-o in frunte

Cea mai puternica femeie din lume

Angela Merkel este socotita la ora actuala „cea mai puternica femeie din lume”.  Este prima femeie care conduce Germania si a doua, dupa Margaret Thatcher, care guverneaza „cu o mana de fier” o mare tara europeana.  I se spune „cancelarul de fier”, pentru modul in care a aparat politica de austeritate si nu este deloc iubita in tari in care aceasta politica a scos oamenii in strada saptamani de-a randul, ca Grecia si Spania. Germanii o alinta „Mutti” si cred ca ea o sa salveze intreaga lume.

„Hitler” sau „Sfinxul”

Pe strazile din Spania poza ei a aparut „cosmetizata” ca sa arate ca Hitler, iar mesajul catre cancelarul german nu era unul dragastos: „Merkel nazista, afara!”. Grecii au acuzat-o ca doreste sa le ingenuncheze tara pentru a o spolia mai bine si cine a urmarit „evolutia” enomica are si argumente in acest sens. Doar ca pentru Grecia s-au batut mai multe puteri sub pretextul ajutorului. Multi analisti europeni au acuzat-o Dar, iata ca, dupa opt ani de mandat, Angela Merkel a iesit mai puternica decat a fost vreodata.  Biograful sau, Gerd Langguth, spune ca Angela e un „Sfinx”, care a invatat sub dictatura est-germana sa-si disimuleze opiniile si sa-si urmareasca telurile cu tenacitate.  Are 59 de ani, este de religie protestanta, nu are copii si este devotata carierei politice pentru care si-a sacrificat viata personala.

author avatar
Adina Mutar
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger