AcasăNewsAngajatul unei banci din Bucuresti si-a insusit 150.000 de euro din banii...

Angajatul unei banci din Bucuresti si-a insusit 150.000 de euro din banii clientului

S.C.R., angajatul unei banci din Bucuresti, a intrat pe mana procurorilor DIICOT, dupa ce si-a insusit o mare parte din banii unui client.

Barbatul a solicitat emiterea unui nou token, in numele clientului, si a profitat din plin de situatie, accesand fara drept contul clientului si dispunand mai multe transferuri bancare neautorizate.

Pe 6 ianuarie anul acesta, S.C.R. a transferat din contul clientului 200.000 de lei intr-un alt cont. Motivul declarat al tranzactiei a fost contravaloarea unui imobil, despre care s-a stabilit ca nu exista in realitate. Ulterior, cei 200.000 de lei au ajuns chiar in contul angajatului bancii.

La cateva zile dupa aceea, angajatul bancii si-a mai transferat in contul personal, din contul clientului, suma de 368.000 lei. Angajatul bancii s-a folosit de banii respectivi pentru a-si achizitiona un BMW X5, folosindu-se si de mai multe acte de imputernicire intocmite in fals in numele clientului.

In total, S.C.R. si-a insusit 568.000 de lei, aproape 150.000 de euro, din banii clientului pentru a-si achizitiona un imobil si autoturismul de lux.

Acuzat de comiterea mai multor infractiuni, S.C.R. risca ani grei de inchisoare in conditiile in care este banuit ca emisese anterior o alta adeverinta in fals, prin care acesta atesta ca a stins anticipat, prin rambursare, cinci credite obtinute pentru interese personale, cu scopul de a obtine un nou credit de la o alta banca.

author avatar
Cristi Ionita
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger