AcasăNewsAngajatorii, pusi sa plateasca impozit pe ce nu exista!

Angajatorii, pusi sa plateasca impozit pe ce nu exista!

Noul ministru de Finante le da si el o scatoalca angajatorilor

Guvernantii au decis sa-i scape pe salariatii part-time aruncand povara unei parti a contributiilor in sarcina angajatorilor. Problema este ca angajatorii vor plati pentru o prestatie inexistenta, deci pentru nimic.

Noul ministru de Finante le da si el o scatoalca angajatorilor

Conform noului Cod Fiscal, angajatii part-time sunt obligati sa plateasca contributii la nivelul salariului minim pe economie, chiar daca banii incasati de ei lunar reprezinta doar un sfert, o jumatate sau doua treimi din valoarea salariului minim. Ca sa scape de gura si furia sindicatelor, guvernantii au anuntat, via ministrul de Finante, ca salariatii part-time ”vor contribui efectiv la cat primesc” iar restul sumei trece in sarcina angajatorului. Ceea ce inseamna ca acesta va fi practic fraierit de bani din moment ce va plati pentru o prestatie/un produs practic inexistent, salariatii in cauza fiind de fapt in timpul lor liber in perioada de timp pentru care statul ii va impozita pe angajatori.

Statul ne fura pe fata, noi inghitim ca prostii

Imbecilitatea de baza este impozitarea activitatii part-time la acelasi nivel cu aceea platita, pentru o norma completa, cu salariul minim pe economie – metoda care se confunda cu birul pe fumarit platit pe vremuri. Daca un om munceste doar doua sau patru ore, cu ce drept (tupeu) isi permite statul sa-l taxeze ca si cum ar munci (si produce ceva) timp de opt ore? Nici nu conteaza cine plateste – angajatul sau angajatorul – cata vreme este vorba doar despre o hotie ordinara legiferata de PSD si ALDE ”pentru ca pot” si pentru ca sunt disperati sa umfle si ultimul leu al romanilor, pe care dupa aceea sa-l inapoieze celor jefuiti cu titlul de ”majorare a salariului”. Marea problema este insa alta: pana sa se dumireasca romanii si eventual sa-i sanctioneze la vot pe neispravitii care au aruncat in haos tot ce au prins (regim fiscal, capital autohton, educatie, sanatate, autostrazi, reprezentare externa, legislatie juridica etc) exista riscul ca patronii sa-i mature pe angajatii part-time. Sau sa-i oblige sa se angajeze cu norma intreaga, daca pot si daca vor.

Noile prevederi put din start a neconstitutionalitate

Bomboana pe aceasta noua coliva fiarta de guvernarea PSD a pus-o Ministerul Justitiei, care a avertizat Guvernul, ieri, ca ordonanta de urgenta prin care urmau sa dreaga cat de cat unele idiotenii cuprinse in legea salarizarii si in noul Cod Fiscal ”ar putea fi neconstitutionala” daca va ajunge sa fie contestata la CCR! Iar inainte de a ne minuna de cata prostie poate incapea in Palatul Victoria si in anexele sale ministeriale trebuie sa ne intrebam ceva: cum de au fost imediat de acord membrii Consiliului Economic si Social (CES) cu obligarea angajatorilor de a plati contributii pentru nimic?! Plini de certitudini dupa cum ii stim si neafectati de vreun dubiu (pentru asta iti trebuie un numar minim de neuroni), guvernantii au adoptat, ieri dupa-amiaza, ordonanta careia MJ ii cantase deja, anterior, prohodul. Sa fie primita!

author avatar
Simona Badulescu
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger