AcasăNewsAngajatii MAI si MApN primesc norma de hrana inainte de Pasti. Nu...

Angajatii MAI si MApN primesc norma de hrana inainte de Pasti. Nu si salariile

"Acesta este acordul semnat de chestorul Catalin Ionita", spunea, joi seara, Carmen Dan, inainte de a arata documentul catre camerele televiziunilor

Dupa ce in prima faza s-a aflat lista institutiilor publice ale caror angajati isi vor primi lefurile inainte de Pasti, iar apoi Federatia sindicatelor „Spiru Haret” a anuntat ca angajatii din invatamant nu intra in aceasta categorie, s-a aflat ca nici personalul Ministerului de Interne si al Apararii nu isi vor primi salariile pe luna martie inaintea Sarbatorilor Pascale. In schimb, isi vor primi norma de hrana.

„Intreg personalul MAI va primi la data de 5 aprilie a.c., norma de hrana cuvenita pentru luna aprilie, in valoare de aprox. 960 de lei pentru politisti si militari si 750 de lei pentru personal contractual, la care se adauga si cota pe aceasta luna din norma de echipament, cca. 240 de lei”, transmit oficialii Ministerului de Interne, intr-un comunicat.

In mod obisnuit, la nivelul Ministerului condus de Carmen Dan plata salariilor se face pe data de 14 ale fiecarei luni. Drept urmare, din cate subliniaza reprezentantii MAI, s-a luat aceasta decizie pentru a nu exista un decalaj prea mare intre zilele de plata. „In urma consultarii unitatilor a rezultat ca aceasta abordare – de plata partiala a drepturilor salariale anterior sarbatorilor de Paste – va asigura atat acoperirea unor nevoi de moment ale angajatilor, dar si evitarea unei perioade mult prea mari intre zilele de plata a salariilor angajatilor (intr-o astfel de situatie ar fi fost vorba de 39 de zile)”, suna motivarea deciziei in cauza.

Cum e situatia la MApN

Cat despre situatia de la Ministerul condus de Mihai Fifor, opinia publica si angajatii MApN deopotriva au aflat ca „Ministerul Apararii Nationale a virat astazi, 4 aprilie, in avans fata de data obisnuita, catre toti angajatii MApN, sumele aferente valorii financiare a normei de hrana corespunzatoare lunii aprilie, transferurile in conturile personale ale angajatilor urmand sa fie efectuate de banci pana in data de 5 aprilie”, in conditiile in care angajatii acestei institutii isi primesc lefurile pe data de 13 ale lunii.

207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger