AcasăNewsAngajatii Google, in strada pe motiv de hartuire sexuala

Angajatii Google, in strada pe motiv de hartuire sexuala

Angajatii cer conducerii companiei transparenta totala in pedepsirea vinovatilor si protejarea victimelor

Sute de angajati ai gigantului corporatist multinational au incetat ieri lucrul si s-au adunat in fata intrarii sediului european al Google din Dublin pentru a protesta impotriva gestiunii hartuirii sexuale in sanul companiei.

Angajatii cer conducerii companiei transparenta totala in pedepsirea vinovatilor si protejarea victimelor

Protestele au avut loc in cadrul unei miscari mondiale observata din Singapore la Londra. In Dublin, capitala aleasa de Google pentru a-si implanta centrul european datorita regimului fiscal clement, 500 de angajati au incetat lucrul o jumatate de ora ”in semn de solidaritate cu toate victimele hartuirii sexuale sau relelor tratamente la locul nostru de munca”, dupa cum a explicat, prin megafon, organizatoarea protestului, care nu a dorit sa-si spuna decat numele mic, Kate. La Londra, circa 30 de angajati au manifestat in fata cladirii care adaposteste birourile firmei, majoritatea celorlalti salariati protestand in sediu. ”Protestam pentru a-i sustine pe colegii nostri care au fost victime ale hartuirii si pentru a cere ca autorii faptelor sa nu fie protejati sau recompensati”, a declarat programatorul Sam Dutton. La Singapore, zeci de angajati s-au strans in birouri, postand pe Twitter o poza de grup cu titlul ”Greva la Google pentru o schimbare reala”.La Tokyo, Google a refuzat accesul unei echipe a AFP in birourile sale si nu a dorit sa dea ”detalii despre activitatea angajatilor sai din Japonia sau din alte parti”.

Cotidianul New York Times a publicat saptamana trecuta o ampla ancheta in care afirma ca, in ultimii ani, Google a acoperit cazuri de hartuire sexuala in care erau implicate persoane cu functii inalte in companie.

author avatar
Bogdan Borcea
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger