AcasăNewsAngajatii de la TVR pregatesc o greva fara precedent

Angajatii de la TVR pregatesc o greva fara precedent

Salariatii postului public de televiziune ameninta cu proteste de amploare, daca sefii TVR le vor schimba contractele de munca

Salariatii din TVR au prins gustul protestelor. Dupa greva spontana de acum o luna de zile, la care au participat doar vreo 200 de oameni, angajatii pun la cale o greva care sa zguduie institutia.

Salariatii postului public de televiziune ameninta cu proteste de amploare, daca sefii TVR le vor schimba contractele de munca

Atmosfera in televiziune  publica devine din ce in ce mai tensionata de la o zi la alta. Dupa ani buni in care bugetul institutiei a fost capusat de smecherasii care s-au perindat prin diverse functii de conducere, Televiziunea Romana a ajuns la fundul sacului. Ca sa nu inchida sandramaua, conducerea intentioneaza sa impuna o serie de masuri de “austeritate”.  Iritati la culme, salariatii pregatesc un protest de amploare. De muncit se munceste in dorul lelii (nu ca pana acum bugetarii din Dorobanti dadeau in branci), iar prin birouri si studiouri se lipesc diverse afise care instiga la “marea revolta”. Si asta dupa ce conducerea postului a lasat sa se inteleaga ca ia in calcul, printre altele, modificarea contractelor colective de munca.

Altfel spus, Consiliul de Administratie se gandeste foarte serios sa taie primele si sporurile precum si bonurile de masa. Daca aceste masuri nu vor echilibra cat de cat bugetul postului public, pasul urmator va fi reducerea personalului si micsorarea numarului de corespondenti. Totodata, conducerea TVR pare dispusa si sa retraga platile pe drepturile de autor atat pentru colaboratori, cat si pentru angajatii TVR.

author avatar
Adelina Ionicel
209 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger