AcasăNewsAndronescu, din gafa in gafa. Pe ea n-o izoleaza nimeni?

Andronescu, din gafa in gafa. Pe ea n-o izoleaza nimeni?

Ecaterina Andronescu e in competitie cu premierul Dancila la capitolul gafe, desi, trebuie sa recunoastem, Viorica s-a mai linistit. Ministrului Educatiei i s-a casunat acum pe copiii speciali din Romania care, dupa parerea acestuia, ar trebui izolati in clase speciale. Andronescu recunoaste ca acesti copii au nevoie de profesori dedicati, dar singura solutie pe care o intrevede este separarea lor in clase speciale.

„Noi acum ii avem pe cei cu dificultati de invatare, sa ii numim asa generic, impartiti in doua categorii. Pe unii ii trimitem in scolile speciale, iar altii sunt in scolile normale, integrati in clasele normale. Acolo, din pacate, intr-o foarte mica masura reusim sa asiguram profesori de sprijin pentru copiii integrati in clasele normale si atunci cream dificultati la profesori”, a declarat ministrul Educatiei. Drept urmare, ministrul spune ca o varianta ar fi locuri speciale cu profesori de sprijin. „Şi ma gandeam daca nu am putea sa ii impartim mai multi intr-un loc si sa punem profesori de sprijin acolo. Adica as vrea: ca si lor, celor integrati in scolile de masa, sa le putem asigura profesori de sprijin”, a mai afirmat Ecaterina Andronescu. Cum era si normal, masura este insa contestata de membrii UNICEF, acestia precizand ca elevii cu nevoi speciale se integreaza mai bine atunci cand sunt expusi diversitatii. De asemenea, Adriana Saftoiu, membru al Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor, a anuntat ca va cere audierea in comisie a Ecaterinei Andronescu, ministru al Educatiei, dupa ce aceasta a anuntat ca elevii cu nevoi speciale ar trebui sa aiba clase speciale. „Andronescu. Ecaterina Andronescu. Vrea clase speciale pentru copiii cu cerinte educationale speciale. Este una dintre cele mai revoltatoare initiative. Sunt zeci de ani de cand in tarile model in sistemul educational efortul e pentru ca acesti copii sa fie integrati in invatamantul de masa, iar invatamantul special sa fie o exceptie. In loc sa gasesca solutii pentru ca acesti copii sa aiba profesori de sprijin, integrati in invatamantul de masa, Andronescu se scuza lamentabil si propune o masura aberanta, nedreapta, lipsita de orice responsabilitate fata de acesti copii”, scrie Adriana Saftoiu, pe Facebook.

author avatar
Maria Iordache
309 afisari

4 COMENTARII

  1. Regimul comunist pana in 1989 a oprimat si schingiuit poporul roman cum nimeni pe lume nu a mai facut , dupa 1989 , in numele tranzitiei si al democratiei poporul este prigonit si supus disparitiei prin metode sadice , criminale de catre urmasii bolsevicilor comunisti ajutati de, nulitatile umane din sfera puterii statului si de banditi internationali. PA ROMANIA .

  2. Nu-i de ieri confuza Androneasca ,anul trecut se credea trimisa lui Dumnezeu !!.
    Cand lumea s-a saturat de ea ca sa-i dea un semnal ia zis ABRAMBURICA sau ABRAMBURITA !!,
    pe zi ce trece se confira ca locul Androneascai nu-i nici in Ministerul Educatiei si nici ca rector al Universitatii Tehnice Bucuresti ,locul ei este centura politicii de doua parale .

  3. Pai eu eram in ambele clase unde ma incadrezi vezi ca esti rasista Ambramburica faceai cariera in lagărele din Siberia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger