Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Andrei Plesu il baga la apa pe Petre Roman

Andrei Plesu il baga la apa pe Petre Roman

Autor:

Audiat, ieri, in dosarul Mineriadei, Andrei Plesu (ministru al Culturii in timpul primului guvern postdecembrist, condus de Petre Roman) le-a povestit procurorilor ca decizia referitoare la ”curatarea” Pietii Universitatii trebuie sa se fi luat ”intr-un Executiv restrans”.

 

plesu aratator Andrei Plesu il baga la apa pe Petre Roman

Conform lui Plesu, premierul Roman lua decizii nu cu tot guvernul, ci intr-un grup restrans

Dupa cum a relatat si presei la finalul audierilor, Andrei Plesu nu a avut habar de ce se intampla in Bucuresti pana cand masina sa nu a fost oprita de un grup de mineri in drumul zilnic spre Minister. ”Nu imi aduc aminte sa fi participat la vreo sedinta de guvern in care sa se fi discutat serios problema Pietii Universitatii. Am presupus ca exista un executiv restrans in care se luau deciziile privind Piata Universitatii”, spune Plesu. Dincolo de ce stie sau nu el personal, Plesu a catalogat Mineriada din 13 – 15 iunie drept un eveniment ”cu consecinte dramatice pentru Romania de atunci”si apreciaza efortul facut acum de anchetatori in vederea deslusirii lucrurilor: ”Trebuie odata sa stim ce am trait”.petre roman Andrei Plesu il baga la apa pe Petre RomanDaca insa referirea facuta de Plesu la un ”Executiv restrans” se va demonstra, nu numai Ion Iliescu, ci si fostul premier Petre Roman – inculpat deja  in dosarul mineriadei – va fi obligat sa-si explice mai pe indelete rolul jucat in acele zile tulburi.


3 comentarii to Andrei Plesu il baga la apa pe Petre Roman

  1. a' lu' nelu'

    cum ii mai place sa se ascunda dupa “nu stiu/ n’am auzit” dupa ce, ca membru al guvernului a furat editura politica printr-un ordin de ministru al culturii, iar mai in vechime l-a pupat la greu in kwoor pe ceausescu, cerandu-si si scuze daca a mai gresit din cand in cand.

  2. a' lu' nelu'

    intr-un stat normal ar trebui sa raspunda, in solidar, toti membrii guvernului. atunci nu am auzit sa fi luat vreo pozitie, basca ca a fost ministru din decembrie ’89, luand parte la toate mizeriile pe care iliescu si roman ni le-a bagat pe gat prin hotarari ale feseneului si mai apoi ale guvernului, dupa ce si-au eliminat toti potentialii adversari la guvernare prin marasma terorismului.

  3. z

    NU il ascultati ,pe “filozoful asta de 2 lei”PLESU ,care a “supt la greu, la sanul comunismului”si acum se da mare politician de dreapta ,NE baga in cap atata filozofie incat NE-A aiurit!!!!…..el sa raspunda cum a disparut EDITURA POLITICA ,printr-un ordin al sau!!!….acum cand este vorba de puscarie ,cu mineriada asta ,se face ca NU stie nimic….mai sa fie ,dar erai membru in guvernul de atunci!!!….itiplacea sa cari “burdihamul”cu masina la scara ,banii ,bani!!….raspunde ,acum ,tata!!!….un pensionar ce NU agreeaza filozofii astia de pana in”89!!….


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!