Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Andrei Chiliman l-a dat in judecata pe premierul Victor Ponta

Andrei Chiliman l-a dat in judecata pe premierul Victor Ponta

Autor:

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, anunta ca l-a actionat in instanta pe premierul Victor Ponta.

 

Chiliman RICA1 Andrei Chiliman l a dat in judecata pe premierul Victor Ponta

Motivul este un presupus refuz al lui Ponta de a reda Parcul Bordei bucurestenilor, desi exista o hotarare judecatoreasca definitiva in acest sens.

“Refuzul Guvernului de se conforma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile obliga Primaria Sectorului 1 la un demers extrem: o actiune administrativa la Curtea de Apel Bucuresti, prin care cerem instantei de judecata amendarea premierului Victor Ponta si a ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu, cu 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de intarziere in executarea respectivei hotarari. Hotararea in cauza, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie pe 9 aprilie 2014, obliga Guvernul si ministerul de resort sa exproprieze pentru cauza de utilitate publica o suprafata de aproximativ 0,5 hectare de teren din Parcul Bordei, care urmeaza a fi trecuta, potrivit legii, in administrarea Primariei Sectorului 1. Consider ca indolenta sau reaua-credinta manifestate de prea mult timp de autoritatile guvernamentale nu mai pot fi tolerate. Indiferent de culoarea politica pe care au avut-o, guvernele au refuzat sistematic sa aplice prevederile Legii nr. 170/2008, prin efectul careia Parcul Bordei este redat, in integralitatea sa, bucurestenilor”, a fost mesajul transmis de Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, prin intermediul unui comunicat de presa.

Edilul se lauda ca a actionat Guvernul in judecata in 2011, a castigat definitiv batalia juridica trei ani mai tarziu si a inceput demersurile pentru punerea in aplicare a hotararii, insa “Guvernul a ignorat constant demersurile noastre, refuzand, practic, sa puna in executare hotararea judecatoreasca care da dreptate Primariei Sectorului 1 si care confirma dreptul bucurestenilor de a beneficia in intregime de Parcul Bordei”.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!