AcasăNewsLIVE TEXT Andrei Chiliman: Iau in considerare demisia din PNL. E o...

LIVE TEXT Andrei Chiliman: Iau in considerare demisia din PNL. E o decizie foarte grea

Andrei Chiliman, fostul lider PNL Bucuresti, a anuntat luni dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa, ca  ia in considerare demisia din partid. „Ii cer domnului presedinte sa-si asume personal sa-si asume personal aceasta decizie”, a mai spus primarul sectorului 1 al Capitalei.

Iata principalele declaratii ale lui Chiliman:

  • Incep prin a face cateva precizari. Inainte de a fi un om al vorbelor sunt un om al faptelor. Stiu mult mai bine ca politicianismul e paralel cu problemele reale, cu asteptarile oamenilor carora le cerem voturile. Oamenii s-au saturat de vorbe goale, de inconsecventa manifestata sub forma traseismului politic.
  • Am construit in ultimii trei ani cea mai puternica organizatie PNL din tara, fara vorbe goale, fara a accepta vreun compromis cu actuala putere sau cu reprezentanti ai ei. Am inteles ce vor oamenii de la noi. Mi-as fi dorit ca asta sa fie inteles si de presedintele Antonescu. Propunerea privind demiterea mea face parte din categoria deciziilor politicianiste, care ne plaseaza perfect paralel cu agenda oamenilor carora le cerem votul.
  • Astazi, cu doua luni inainte de alegerile locale, bucurestenii asteapta un program bun, sa le propunem candidatii cei mai buni pentru a invinge actuala putere corupta. Noi le oferim executii interne, cutite infipte pe la spate.
  • Decizia de astazi este comica pentru multi dintre cei care se uita la noi, pentru ca nu are niciun temei statutar sau o baza legala reala. Ati putut observa ca presedintele Antonescu nu a furnizat nicio explicatie rationala pentru acest act, pentru ca nu o are. Ii amintesc presedintelui ca ma pot ocupa de campania mea, dar si de campania dansului.
  • Ca partid am ajuns preferatii bucurestenilor in sondajele de opinie. Pe strada, domnule Antonescu, e mai greu ca la talk-show-uri!
  • Ii cer domnului presedinte sa-si asume personal aceasta decizie. Astazi, pentru prima data iau in considerare demisia din PNL. E o decizie foarte grea. Sunt membru de aproape 23 de ani. Ma doare sa vad astazi un presedinte al partidului care pune un pret mai mare pe traseism politic decat pe consecventa. Le sunt datori bucurestenilor din sectorul 1.
  • Va asigur ca nu-mi voi murdari numele prin recurs la traseismul politic. Sunt destui sobolani, are cine sa practice traseismul.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat, luni, ca Andrei Chiliman a fost inlocuit la sefia PNL Bucuresti cu Eugen Nicolaescu. Conform declaratiilor lui Antonescu, in sedinta Consiliului National Executiv al partidului s-au inregistrat 36 de voturi „pentru” pentru inlocuirea lui Chiliman din functia de presedinte al PNL Bucuresti, opt voturi „impotriva”, iar trei voturi au fost nule.

author avatar
Cristina Stefan
188 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger