AcasăNewsAndreea Berecleanu a trecut prin mari emotii, miercuri, in timpul Observatorului (VIDEO)

Andreea Berecleanu a trecut prin mari emotii, miercuri, in timpul Observatorului (VIDEO)

Cunoscuta stirista a Antenei 1 a trecut, miercuri seara, prin clipe deloc usoare, cand a avut de prezentat un material despre barbatul care i-a torturat bunicul, condamnat politic la Periprava.

Nu si-a imaginat vreodata ca va trece printr-un astfel de moment, insa viata i-a rezervat o experienta pe care nu o va uita. Miercuri, in cadrul principalului jurnal al zilei, de la Antena 1, Observator 19, Andreea Berecleanu a prezentat telespectatorilor o stire despre tortionarul Ioan Ficior, cel care i-a supus bunicul, asemeni altor sute de detinuti politici trimisi in detentie la Periprava, unor chinuri cumplite.

Momentul a fost unul foarte delicat pentru cunoscutul om de stiri, care si-a propus sa realizeze un interviu cu Ficior, care sa fie difuzat in cadrul jurnalului de stiri. Inainte, insa, romanii au ocazia sa asculte marturii cutremuratoare ale celor care au supravietuit dupa ce au avut de infruntat zile cu tratamente infioratoare, la Periprava. „Emotiile pe care le-am trait miercuri seara nu pot fi descrise. Bunicul meu a supravietuit celor doua razboaie mondiale, dar si celor sase ani de detentie de la Periprava. S-a prapadit cand eram eu aveam 13 ani.  Imi povestea mereu intamplari de pe front, niciodata insa despre anii de inchisoare. Iata cum se scrie istoria, poate nu intamplator meseria asta m-a ales pe mine„, a marturisit jurnalista. 

Specialistii sustin ca au dovezi cum ca Ioan Ficior a introdus la Colonia de munca Periprava un regim de detentie abuziv, represiv impotriva detinutilor politici si ca exista documente care arata ca, in perioada in care la conducerea Coloniei de munca Periprava, au murit 103 detinuti, toti condamnati pentru delicte politice. Toate aceste probe au fost transmise Parchetului, care urmeaza sa stabileasca ce masuri se impun.

1.364 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger