AcasăNewsAnders Breivik, a treia zi de proces: Pedeapsa cu moartea sau achitarea,...

Anders Breivik, a treia zi de proces: Pedeapsa cu moartea sau achitarea, singurele „solutii corecte” in cazul sau

Norvegianul Anders Behring Breivik, judecat pentru uciderea a 77 de persoane, le-a spus miercuri magistratilor,  ca singurele „solutii corecte” in cazul sau ar fi pedeapsa cu moartea sau achitarea.

Breivik a depus marturie miercuri, la Oslo, in cea de a treia zi a procesului sau, sustinand ca singurele „solutii corecte” in cazul sau ar fi pedeapsa cu moartea sau achitarea. Cu o zi in urma, norvegianul in varsta de 33 de ani a declarat ca ar mai comite un masacru de genul celui pentru care este judecat. „Da, as face-o din nou”, a spus acesta. “Tinerii Partidului Laburist sunt naivi si indoctrinati, ei nu sunt niste copii nevinovati, ci militanti politici”, a continuat Breivik.

Anul trecut, pe 22 iulie, Anders Behring Breivik a ucis opt persoane detonand o bomba in fata unei cladiri in care se afla sediul guvernului premierului laburist. Ulterior, imbracat in uniforma de politist, Breivik a impuscat zeci de tineri laburisti reuniti in tabara de vara de pe insula Utoeya, in apropiere de Oslo. Atacul respectiv s-a soldat cu 69 de morti, in majoritate adolescenti.

Verdictul judecatorilor in procesul lui Breivik este asteptat in iulie. Initial, o prima expertiza a medicilor psihiatri a indicat ca Breivik ar fi psihotic, deci lipsit de responsabilitate penala. Un al doilea raport al specialistilor, dat publicitatii pe 10 aprilie, indica faptul ca acuzatul este sanatos din punct de vedere psihic. In cazul in care Breivik este recunoscut drept responsabil din punct de vedere penal, el risca21 de ani de inchisoare, o pedeapsacare poate fi prelungita, ulterior, atat timp cat acesta va fi considerat periculos. In caz contrar, el va fi supus unui tratament psihiatric, intr-o institutie inchisa, posibil pe viata.

241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger