AcasăNewsAncheta "National". Cum ajung banii orfanilor din Sectorul 4 in buzunarele unei...

Ancheta „National”. Cum ajung banii orfanilor din Sectorul 4 in buzunarele unei sefe din cadrul Primariei!

Masinile firmei Integra Security International SRL sunt inmatriculate cu TUC, primele litere a numelui Tucmuruz

„National” prezinta increngaturile unei afaceri de milioane de euro din bani publici, pusa la cale de familia Luminitei Tucmuruz, sefa in cadrul Primariei Sectorului 4.

Masinile firmei Integra Security International SRL sunt inmatriculate cu TUC, primele litere ale numelui Tucmuruz

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 pare sa fi facut o pasiune din a oferi contracte din bani publici unei firme „speciale”: Integra Security International SRL. Zilele trecute, DGASPC a oferit 4,8 milioane lei societatii respective, pentru a asigura paza si protectia institutiilor aflate in subordinea Directiei: crese, gradinite si centre de plasament. Societatea de paza a mai primit un contract asemanator, prin negociere directa, si in 2011, cand DGASPC a oferit 1,5 milioane de lei. Reporterii „National” au descoperit ca, in toata aceasta afacere, apare si numele  unei angajate din primaria lui Cristian Popescu Piedone, Luminita Tanta Tucmuruz.

Tupeu de bugetar

Firma familiei Tucmuruz functioneaza intr-o vila de aproape 700.000 de euro, langa Parcul Tineretului

Luminita Tanta Tucmuruz, sefa Directiei Spatiu Locativ Sector 4 (care are pe mana toate imobilele oferite spre inchiriere si stabileste cui i se ofera casa ANL), a infiintat firma Integra Security Grup impreuna cu Marcela Tucmuruz (cumnata ei, adica sora fostului adjunct al sectiei 14 Politie). In 2008, in acte, Luminita Tucmuruz s-a retras din firma, cedandu-i locul cumnatului ei, Cornel Dinu, apoi firma a fost radiata si alta i-a luat locul: Integra Security International SRL. La scurt timp dupa ce a fost infiintata, firma de paza a inceput sa castige contractele cu Primaria Sectorului 4. Avand conturile pline, datorita contractelor profitabile din bani publici, firma s-a mutat intr-un sediu de 700.000 de euro, in apropiere de Parcul Tineretului. Contactata ieri de reporterii nostri, Luminita Tucmuruz (care a fost casatorita pana de curand cu fostul adjunct al Sectiei 14 Politie din Sectorul 4, comisarul Ionel Tucmuruz – n.r.) a mintit cu nonsalanta, sustinand ca nu a avut niciodata vreo legatura cu firma Integra. „Nu stiu despre ce vorbiti. Daca aveti vreo problema, adresati-va Biroului de Presa”, a spus aceasta, inchizand telefonul.

Fiica, angajata la firma castigatoare

Sefa Directiei Spatiu Locativ Sector 4 a infiintat firma Integra Security Grup alaturi de cumnata ei, Marcela Tucmuruz

Pe langa afacerile de milioane derulate intre firma cumnatei si primaria la care ea este sefa, pe functionara publica o mai leaga ceva de Integra Security: fiica ei este lucreaza acolo. Tanara Alexandra Gabriela Tucmuruz, in varsta de 21 ani, este angajata ca secretara la firma de paza amintita, fapt confirmat chiar de catre Marcela Tucmuruz, matusa ei. Initial, patroana firmei Integra a sustinut ca nu a primit niciun contract de la DGASPC. Abia cand reporterii nostri i-au explicat ca exista documente care o contrazic, cumnata sefei de la Primaria Sectorului 4 a schimbat macazul. „Si totusi, nu vad care este problema! Si ce daca nepoata mea lucreaza aici, iar mama ei este la Primaria Sectorului 4?! Am primit contractul, dar nu are nicio legatura cu Luminita. Oricum, de Luminita nu ne mai leaga nimic, pentru ca a divortat de fratele meu”, a declarat pentru „National” Marcela Tucmuruz.

Firma de paza a primit si in 2011 un contract de la DGASPC Sector 4
Contractul de peste un milion de euro a fost oferit firmei Integra Security prin negociere directa

author avatar
Narcis Voica
4.126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger