AcasăNewsAncheta continua la Parchet si dupa decizia CCR. Precizarile lui Lazar

Ancheta continua la Parchet si dupa decizia CCR. Precizarile lui Lazar

In asteptarea motivarii deciziei Curtii Constitutionale, ancheta in cauza declinata deunazi de catre procurorii DNA va continua, a asigurat Augustin Lazar, seful Ministerului Public. Verificarile vor merge mai departe fara, insa, ca procurorii parchetului de pe langa Inalta Curte sa ancheteze oportunitatea emiterii unor acte din directia altor puteri – in speta cea Executiva, adica Guvernul.

„Raportat la motive, noi vom continua ancheta. Fara indoiala ca Ministerul Public este sesizat cu aspectele penale ale problemelor, cu fapte penale concrete si cu persoane concrete. Prin urmare, Ministerul Public in niciun caz nu va face evaluari ale legalitatii, ale oportunitatii actelor unei alte puteri. Ci strict ne cantonam la specte penale, care tin de competenta Ministerului Public. Anchetarea continua pentru ca procurorul este obligat (…) sa afle adevarul cu referire la persoanele, faptele si inprejurarile in care au fost comise aceste fapte”, a lamurit Lazar, la sosirea la sediul CSM-ului, la sedinta la care participa.

Precizarile Procurorului General vin dupa ce, luni, CCR-ul luase o decizie in cazul sesizarii pe care al doilea om in stat a formulat-o in chestiunea anchetai demarate la DNA, dupa elaborarea OUG 13, intre timp abrogata. „Curtea a constatat ca a existat si exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si Guvernul Romaniei, generat de actiunea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie de a-si aroga atributia de a verifica legalitatea si oportunitatea unui act normativ, respectiv Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.13/2017, cu incalcarea competentelor constitutionale ale Guvernului si Parlamentului (…)”, au anuntat reprezentantii forului condus de Valer Dorneanu.

sursa foto: Facebook/ Ministerul public

author avatar
Cristina Stefan
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger