AcasăNewsAncheta continua in cazul elicopterului SMURD prabusit. Trupurile victimelor, repatriate in cursul...

Ancheta continua in cazul elicopterului SMURD prabusit. Trupurile victimelor, repatriate in cursul acestei zile

Grav accident cu un microbuz pe A1. S-a declanșat Planul Roșu și s-a chemat un elicopter SMURD

La o zi de la tragedia aviatica in urma careia pilotul, copilotul, medicul si asistentul medical aflati la bordul unui elicopter SMURD Iasi aflat in timpul unei misiuni in Republica Moldova au pierit, trupurile fara viata ale celor patru salvatori vor fi aduse in orele urmatoare in tara.

In conditiile in care in cursul noptii trecute, la Institutul de Medicina Legala din Moldova au fost facute necropsiile, trupurile fara viata ale celor patru victime ale accidentului de elicopter urmeaza sa fie repatriate in aceasta vineri.

In privinta anchetei care se face in vederea stabilirii conditiilor exacte in care a avut loc tragedia, procurorul Licu, de la Parchetul General, a anuntat in aceasta dimineata faptul ca inca de seara trecuta au plecat, catre locul in care s-a prabusit aparatul de zbor, mai multi procurori romani. Totul ca urmare a faptului ca exista un protocol de colaborare intre partea romana si cea moldoveana, astfel incat exista o ancheta mixta, iar anchetatorii din tara s-au deplasat dincolo de Prut, pentru a asista atat la cercetarile de la fata locului, cat si la expertiza medico-legala.

Un alt amanunt demn de luat in calcul este acela ca s-au ridicat mai multe probe de la fata locului si inclusiv din combustibilul folosit de elicopterul SMURD, existand informatii cum ca aparatul ar fi alimentat in Republica Moldova, inainte de cea de-a doua misiune, adica inainte de a doua destinatie catre care, din pacate, nu a mai ajuns. Totodata, anchetatorii urmeaza sa verifice inclusiv declaratiile martorilor, din cate a mai dezvaluit Bogdan Licu.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger