AcasăNewsAncheta accidentului aviatic de la Siutghiol. Procurorul general: strigatele se puteau auzi...

Ancheta accidentului aviatic de la Siutghiol. Procurorul general: strigatele se puteau auzi de pe mal

Procurorul General Nitu a precizat, miercuri, ca expertiza arata faptul ca strigatul persoanei aflate in apa lacului Siutghiol, dupa prabusirea elicopteruluI SMURD se putea auzi la mal.

Ancheta cu privire la cauzele accidentului aviatic in urma caruia au pierit patru oameni continua. Procurorii au facut doua experimente la locul accidentului, pentru a verifica daca acea inregistrare facuta de un martor, cu un telefon mobil, si ajunsa in media, la scurta vreme de la prabusirea elicopterului in apa lacului constantean, pe 15 decembrie anul trecut, poate fi veridica.

Iar precizarile lui Nitu fac referire la respectiva inregistrare, din care se aude vocea unui barbat care, din larg, cere ajutor oamenilor de pe mal. „S-au facut doua experimente pentru a se stabili daca strigatul- ca sa-l numim asa- poate fi propagat si auzit pe malul lacului. Nu stiu daca s-a avut in vedere caracterul real sau nereal. V-am spus – din informatiile mele ceea ce s-a urmarit a fost daca exista posibilitatea ca strigatul sa fie auzit de pe mal, in acele conditii”, le-a declarat procurorul general reporterilor, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii

Cand a fost intrebat care au fost concluziile, mai exact daca acele strigate de ajutor puteau fi auzite de pe mal, seful Parchetului General a raspuns ca „da”.

Patru oameni au murit in urma prabusirii elicopterului SMURD in apa lacului Siuthiol- pilotul, copilotul, dar si doctorita si asistenta medicala aflate la bord.

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger