AcasăNewsAnca Petrescu, arhitecta Casei Poporului, a murit dupa o lunga suferinta

Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului, a murit dupa o lunga suferinta

Pierderea grea pentru lumea arhitectilor. Anca Petrescu, proiectanta Casei Poporului, a pierit, miercuri, dupa luni de suferinta.

Petrescu a luptat pentru viata sa, insa organismul i-a cedat, la varsta de 64 de ani. Arhitecta a fost victima unui accident de circulatie produs in urma cu trei luni, pe o sosea din Timis. Internata vreme de cateva saptamani in Spitalul Judetean din Timisoara, Anca Petrescu fusese transferata in Capitala. A urmat o perioada in care parea ca si-a revenit si ca isi recapata puterile, insa in ultimele zile starea de sanatate a proiectantului Casei Poporului s-a inrautatit din nou, pacienta intrand in coma.

Din nefericire, arhitecta s-a stins, miercuri, pe un pat de spital, la Floreasca, potrivit Romania TV. Reamintim ca proiectul semnat de Anca Petrescu, celebra Casa a Poporului, reprezinta una dintre cele mai mari cladiri din lume, ca suprafata, prima in top fiind Pentagonul. Constructia are 84 de metri inaltime si 23 de corpuri. O parte dintre salile Casei Poporului pot fi vizitate, si atrag turisti din lumea intreaga, curiosi sa vada una dintre cele mai impozante cladiri din Europa.

Sursa foto: realitatea.net

2.851 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger