AcasăNewsAnalistii Erste prevestesc apocalipsa USL

Analistii Erste prevestesc apocalipsa USL

Analistii straini nu cred ca USL va reusi sa supravietuiasca de-a lungul celor patru ani de mandat

Expertii grupului bancar austriac Erste avertizeaza ca stabilitatea politica din Romania ar putea fi amenintata, in viitorul apropiat, de un razboi izbucnit in USL.

Analistii straini nu cred ca USL va reusi sa supravietuiasca de-a lungul celor patru ani de mandat

Conflictul deja mocneste intre pesedistii lui Victor Ponta si liberalii lui Crin Antonescu, pe care doar visul infrangerii lui Traian Basescu i-a adus impreuna.

Ramase fara obiectul muncii, odata incheiat pactul de neagresiune dintre Basescu si Ponta, cele doua tabere (oricum opuse doctrinar) se uita deja chioras una la alta, situatie agravata si de impartirea ”cascavalului” puterii. De unde si riscurile identificate de analiza expertilor Erste: ”In pofida coabitarii dificile dintre presedintele Basescu si coalitia de guvernare, nu vedem riscuri politice majore pe aceasta parte. Mai degraba un conflict intre socialistii si liberalii care formeaza alianta USL va reprezenta, in opinia noastra, o amenintare reala la adresa stabilitatii politice a tarii in urmatorii patru ani”. Tinand cont de dificultatilor care stau in fata actualului guvern, riscul este intr-adevar serios. Nu de alta, dar nici perspectivele economice ale lui 2013 nu sunt roze, acelasi raport prognozand pentru Romania o crestere economica ”sub potential”, datorii externe ajunse la maturitate, deprecierea leului (perspectiva cu impact direct asupra puterii de cumparare si a creditelor performante), plus o rata a inflatiei mai mare. Tablou suficient de sumbru si ”necondimentat” fiind cu razboaie politice.

author avatar
Simona Badulescu
404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger