AcasăNewsANAF le pune cruce samsarilor de masini

ANAF le pune cruce samsarilor de masini

De ce sa platesti taxe si impozite ca orice roman responsabil cand poti fenta legile mai ceva Hagi in fotbal? Samsarii de masini sunt o categorie sociala cu totul si cu totul aparte – oameni dubiosi, cu care nu e bine sa te incurci, pusi pe capatuiala, tepari si lista epitetelor poate continua. De ceva vreme, ANAF si-a dat seama ca si aici e o paine de mancat, asa ca a demarat operatiunea „Xenon”.

Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) face parte din cadrul ANAF, iar urmatoarea ei tinta o reprezinta personale fizice care au achizitionat mai mult de doua masini pe an si care apoi au devenit intermediari. Pe scurt, samsarii care revand pe piata interna toate rablele Occidentului ori, si mai grav, autoturismele declarate „dauna totala”. Toate masinile vizate de DGAF vor fi retinute pentru verificari suplimentare, ceea ce, sa recunoastem, reprezinta o adevarata lovitura incasata de mafia samsarilor! De control nu scapa nici masinile aduse in tara pe cale ferata, inspectorii antifrauda fiscala instituind puncte de control la vami.

Prejudicii de 20 de milioane

Pana acum, DGAF a descoperit 38 de asa-zise firme care cumparau de pe piata intracomunitara masini second-hand. Valoarea totala a tranzactiilor – aproximativ 180 de milioane de lei. Obligatii fiscale – 0! Prejudiciul adus statului roman depaseste 20 de milioane de lei, caci toate firmele controlate utilizau facturi fara TVA sau care contin ilegal TVA pe marja de profit.

In alta ordine de idei, DGAF recomanda cumparatorilor de buna credinta sa evite plata in numerar la incheierea unei afaceri. De asemenea, este indicat sa solicitati toate documentele fiscale ale autoturismului, sa va asigurati ca firma care vinde are cod romanesc de identificare fiscala valid, iar pretul trecut pe factura include TVA!

author avatar
Andrei Coman
7.678 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger