Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ana Maria Patru, pusa sub control judiciar

Ana Maria Patru, pusa sub control judiciar

Autor:

La cateva ore dupa ce a ajuns la DNA Ploiesti, impreuna cu un avocat, reprezentantii institutiei anticoruptie au anuntat ca fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente a fost plasata sub control judiciar intr-un nou dosar.

 

ana 350x197 Ana Maria Patru, pusa sub control judiciarMasura este valabila timp de 60 de zile, timp in care Patru are de respectat o serie de obligatii, printre care si aceea de a nu pleca din tara -fara voie de la procuror, dar si de a nu comunica, sub nicio forma, cu anumite persoane.

Redam in cele ce urmeaza, integral, precizarile DNA, continute in comunicatul transmis in cursul dupa-amiezii de miercuri:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpata:

PATRU ANA-MARIA, la data faptelor presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, pentru savarsirea infractiunilor de:

– trafic de influenta,

– spalare a banilor,

– inducerea in eroare a organelor judiciare.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada aprilie-mai 2013, inculpata Patru Ana Maria a pretins de la reprezentantii unei firme de software suma de 1 milion de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra directorului unei institutii publice cu atributii de control si a promis ca-l va determina sa solutioneze in mod favorabil o investigatie care privea firma de de software.

In acelasi context, inculpata a primit, in trei transe, in perioada iulie 2013 – martie 2014, suma totala de 600.000 euro (in cursul lunii iulie 2013 – suma de 400.000 euro, suma remisa si primita intr-o servieta marca Montblanc impreuna cu un instrument de scris aceeasi marca; sfarsitul lunii noiembrie 2013 – suma de 100.000 euro si in cursul lunii martie 2014 – suma de 100.000 euro).

In perioada 26 iulie 2013 – 02 noiembrie 2016, inculpata Patru Ana Maria a disimulat adevarata natura a provenientei sumei de 600.000 euro si beneficiarul real al acestei sume, obtinuta ca urmare a savarsirii infractiunii de trafic de influenta, prin:

-achizitionarea, pe numele unei rude, a unui teren in suprafata de 1.000 m2 situat pe raza orasului Voluntari, judetul Ilfov, in valoare de 130.000 euro,

– achizitionarea, pe numele unei alte rude, a unui apartament situat in municipiul Constanta, judetul Constanta, cu suma de 80.000 euro (din care 75.000 euro au fost achitati, in numerar, cu titlu de avans, diferenta de pret in suma de 5.000 euro fiind achitata prin virament bancar),

-efectuarea unor investitii, in perioada 2014-2016, in suma totala de 437.314,13 euro, constand in edificarea pe terenul situat in orasul Voluntari, judetul Ilfov, mentionat mai sus, a unui imobil – casa de locuit, (inclusiv dotarea si amenajarea acestuia) precum si dotarea si amenajarea apartamentului situat in mun. Constanta, amintit anterior.

La data de 05 decembrie 2016, inculpata Patru Ana Maria a formulat si inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie un denunt privind existenta unei infractiuni de trafic de influenta, pretins comisa de directorul institutiei publice la care am facut referire mai sus, cunoscand ca acesta este nereal.

Cu ocazia audierii in calitate de inculpat, Patru Ana Maria a recunoscut ca denuntul – obiect al infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, retinuta in sarcina sa, este mincinos.

Prin ordonanta din data de 27.09.2017, procurorii anticoruptie au dispus fata de inculpata masura controlului judiciar, pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 27.09.2017 pentru savarsirea infractiunilor de:

– trafic de influenta,

– spalare a banilor.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpata Patru Ana-Maria trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

  1. a) sa se prezinte la organul de urmarire, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemata,
  2. b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,
  3. c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemata,
  4. d) sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului,
  5. e) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatei Patru Ana-Maria i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatei i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

sursa foto: captura video Antena 3    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!