AcasăNewsAmple manifestatii contra ”islamizarii” in Estul Germaniei: "Noi suntem poporul!"

Ample manifestatii contra ”islamizarii” in Estul Germaniei: „Noi suntem poporul!”

Germanii se declara ingrijorati de influenta islamului in tara lor

Manifestantii antiislam Pegida (acronimul german pentru ”Europenii patrioti contra islamizarii Occidentului”) au organizat in Dresda o demonstratie ce a reunit peste 18.000 de persoane, un record de la debutul acestei miscari, in octombrie anul trecut. ”Wir sind das Volk!”, ”Noi suntem poporul!”, au scandat oamenii.

Germanii se declara ingrijorati de influenta islamului in tara lor

Luni, in pofida mesajelor care au denuntat miscarea Pegida, adresate de politicieni, in particular de catre Angela Merkel, manifestantii antiislam au strigat din nou „Wir sind das Volk !” („Noi suntem poporul!”), un slogan scandat cu putin timp inainte de prabusirea Zidului Berlinului de catre manifestantii care se opuneau regimului fostei RDG. Doar cateva sute de contra-manifestanti s-au reunit pentru a-i contracara, la initiativa asociatiei ”Dresda pentru toti”. In restul Germaniei, in orase precum Rostock, Koln, Berlin, Stuttgart, raportul intre partizanii si detractorii Pegida a fost inversat. Miscarea Pegida afirma ca lupta impotriva ”islamizarii” societatii germane, impotriva jihadistilor sau strainilor care ”refuza sa se integreze”. Tintele sale: Islamul, strainii, mass-media (toata ”mincinoasa”), elitele politice, multiculturalismul-care dilueaza cultura crestina germana. In alocutiunea de Anul Nou, Merkel a facut un apel la compatrioti sa nu participle la manifestatiile Pegida, spunand ca ele sunt organizate de oameni ”cu inima plina de prejudecati si de ura”.

Extrema dreapta din Saxonia

Saxonia est landul care mobilizeaza cei mai multi simpatizanti Pegida, fieful partidului de extrema dreapta NPD, care a pierdut alegerile parlamentare regionale anul trecut. Ideile NPD au fost preluate insa de un nou partid de dreapta ( cu mare priza la public) , conservator si eurosceptic AfD (Alternativa pentru Germania), al carui presedinte, Bernd Lucke, este de acord cu revendicarile Pegida si le sustine. Si alte grupuri mai mici de extrema dreapta sau neo-nazisti sustin miscarea. Potrivit unui sondaj publicat in decembrie de Die Zeit, 49% din germani simpatizeaza Pegida iar 30 % o sustin ”total”. Alt sondaj releva ca 29% din germani sunt de parere ca demonstratiile Pegida sunt justificate.

author avatar
Tudor Borcea
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger