AcasăNewsAmnistia si gratierea, mitralierele opozitiei

Amnistia si gratierea, mitralierele opozitiei

Klaus Iohannis, pandar la guvern sa nu iasa Ordonanta

Nu cred ca a existat ocazie mai buna in care opozitia sa-si arate micimea mintii. Amnistia si gratierea sunt singurele subiecte despre care, zic ei, merita sa discuti. Dar nu oricum, ci numai in registrul impus de ei. Cele doua prevederi legale au iesit dintre copertile codurilor si au devenit mitraliere de calibru greu, desi sunt articole prin care – culmea! –  legiuitorul isi manifesta clementa fata de pacatele penale savarsite. E un fel de „ce daca te iarta legea, nu te iertam noi”.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> pandar la guvern sa nu iasa Ordonanta

Tot ce se poate transforma in arma politica e mai mult decat binevenit. Dpa cum se manifesta, Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Dan Barna sau Eugen Tomac arata ca si cum ar fi ajuns in faza in care, disperati de pierderile in cascada pe tot frontul politic, considera ca amnistia si gratierea au fost prevazute de legiuitor nu pentru recuperarea morala si sociala a vinovatului, ci pentru a-l infunda si mai tare. Jos, cat mai jos, puscarie pe viata daca se poate, pentru a nu le mai strica lor jocurile.

Cum se da de gol Iohannis

Daca printre beneficiarii amnistiei si gratierii se nimereste si un om politic, se dezlantuie iadul. Lozincile latrate zi si noapte umplu spatiul public de indarjire in neghiobie si de dusmanie jegoasa. Nu exista niciun dubiu ca Ordonanta pe care guvernul o coace va fi data pentru a-l scapa pe individul ala de puscarie, gandeste opozitia. Adica, pe Dragnea. Orban il vede pe Dragnea principalul vinovat. La fel si Barna si Tomac. El este in spatele manevrelor, tot el este si beneficiarul. Si daca ar fi singurul, toarna gaz pe foc si Iohannis. Guvernul Dancila, zice el, vrea sa dea aceasta Oronanta pentru a-i scapa de pedepse pe penalii din PSD. Logica elementara te face sa gandesti ca, de fapt, opozitia vrea partidul la puscarie. Sa-mi fie cu iertare, dar seamana al naibii de mult cu idealul lui Iohannis de a distruge PSD, declarat si asumat inca din prima zi de mandat.

Le-a scapat un amanunt

Opozitia nu il are in fata ochilor decat pe Liviu Dragnea. El este capul rautatilor, el a dat ordin ca PSD sa depuna toate diligentele pentru a se emite cat mai urgent Ordonanta. Sunt atat de convinsi ca o vrea pentru el, ca sa-si scape pielea, incat nu mai accepta alte justificari.

Dan Barna liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagusr title=USR data wpil keyword link=linked>USR<a> cere proteste in strada

Dorinta de a-l elimina mai repede pe Dragnea si din fruntea PSD, dar si de la sefia Camerei Deputatilor i-a orbit pur si simplu, atat de mult incat nu au luat in calcul un amanunt simplu. Daca Dragnea castiga procesul pe care il are la Inalta Curte, mai are nevoie de Ordonanta asta pe care se bate atata moneda?

Panica e baza

Este evident ca opozitia se foloseste de amnistie si gratiere de parca ar mitraliere, dupa cum spuneam. Deja isi regleaza tirul, impanzind lumea cu cele mai cretine discursuri. Mii, zeci de mii de infractori vor parasi puscariile si vor invada strazile. Hotii vor trece pe la noi prin apartamente ca pe bulevard si nu vor iesi cu mainile goale. Sotiile, fiicele, mamele sau surorile noastre vor fi expuse violurilor la care se vor deda borfasii eliberati. Ca violatorii nu au fost beneficiari ai gratierii si amnistiei nici pe vremea lui Ceausescu nu conteaza. Talharii pusi in libertate de Dragnea si guvernul Dancila ne vor da in cap ziua in amiaza mare si ne vor lua banii de paine de prin buzunare. Maine vom afla ca pedofilii ne vor rapi copiii, pe care ii vor batjocori si ii vor manca la cina, la protap si cu sos vanatoresc. Pe cat de clara este intentia de a induce senzatia de frica si de panica in randul multimii, pe atat e de imbecila. Mai conteaza ca nici talharii si nici pedofilii nu au fost gratiati sau amnistiati vreodata?

Platim ca fraierii

Nimeni din opozitie nu vrea sa tina cont de faptul ca Romania are de rezolvat o sumedenie de lucruri in materie de pedepse privative de libertate. Spatiile de detentie sunt insuficiente si duc la supraaglomerarea penitenciarelor. Conditiile de executare a pedepsei tin mai degraba de Evul Mediu.

Un detinut ne costa 2500 de lei lunar

Apropo, pana sa mai faca atata iures cu gratierea si amnistia, capii partidelor de opozitie ar trebui sa petreaca un sejur de macar doua luni la Barcea Mare, la Giurgiu, la Braila sau la vreun punct de lucru din Delta, la taiat de stuf sau la incarcat vagoanele cu lemne si dupa aia sa vorbeasca. Nu iau apararea niciunui infractor care a ajuns acolo, dar deciziile CEDO curg valuri pe aceeasi tema: conditiile de detentie. Platim tot noi, ca fraierii, pentru ca nu suntem in stare sa intelegem ca degajarea penitenciarelor ar putea fi o solutie.

Romania are voie sa demisioneze?

Dan Barna, presedintele USR, nu pierde prilejul de a-si etala talentul de orator cu idei putine si proaste. Vrea ca lumea sa iasa in strada si sa protesteze impotriva Ordonantei. Nu are importanta ca aceasta nu a fost emisa, nu conteaza ca nimeni nu ii cunoaste continutul, asta in cazul ca ea ar exista. Nu, el vrea lume in strada. Vrea miscare, poate se lasa si cu un scandal, poate jandarmii mai mananca bataie, poate se mai lasa cu inca o ancheta impotriva fortelor de ordine, numai bine ca Iohannis sa zambeasca satisfacut si sa ceara demisia ministrului de Interne. Si a Vioricai Dancila. Si a altora. Oricare, dar sa fie multi. Ma gandesc, fara rautate, tara asta are voie sa demisioneze? De Iohannis si alti conducatori, inventati la apelul de seara?

author avatar
Valentin Boeru
1.953 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger