AcasăNewsAmnistia fiscala pentru pensionari si mame, pe ordinea de zi a Senatului

Amnistia fiscala pentru pensionari si mame, pe ordinea de zi a Senatului

Comisia de Munca din Senat se reuneste, luni, pentru a aproba legea privind amnistia fiscala pentru mame si pensionari.este vorba despe mame si pensionari care au primit sume necuvenite din vina functionarilor care au gresit calculele.

Biroul Permanent al Senatului a decis, luni, introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind amnistia fiscala pentru pensionari si mame, noteaza b1.ro.

Aproximativ 30.000 de pensionari au primit sume necuvenite din vina functionarilor publici, suma datorata fiind de 60 milioane lei. De asemenea, suma privind indemnizatia pentru cresterea copilului ajunge la 15 milioane lei.

La finalul lunii iulie, premierul Victor Ponta a cerut ministrului Muncii sa elaboreze un act normativ pentru amnistia pensionarilor care trebuie sa returneze statului o parte din banii incasati anterior, astfel incat batranii sa nu mai ajunga in situatia de a se sinucide, cum s-a intamplat in unele cazuri.

Legea privind amnistia va fi aplicata pentru acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin, pensii sau indemnizatii pentru mame si sunt obligate acum, din cauza unor erori administrative, sa restituie bani, a declarat premierul Ponta, precizand ca este o amnistie fiscala, nu penala.

author avatar
Alina Costache
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger