Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Amintiri despre 23 August: Cum a aflat Ion Diaconescu ca Romania a iesit din Razboi

Amintiri despre 23 August: Cum a aflat Ion Diaconescu ca Romania a iesit din Razboi

Autor:

Fostul lider taranist Ion Diaconescu isi aminteste  cum a aflat despre iesirea Romaniei din Razboi, in 23 august 1944. Se afla la restaurant cand chelnerul a venit la el si i-a spus “Domnule, e pace!”, a povestit fostul presedinte al PNTCD, intr-un interviu acordat unui ziar central.

 

diaconescu Amintiri despre 23 August: Cum a aflat Ion Diaconescu ca Romania a iesit din RazboiPotrivit destainuirilor facute de Ion Diaconescu, in momentul iesirii Romaniei din Razboi, s-au aprins toate luminile la Palatul Regal. Cel care a anuntat iesirea Romaniei din Razboi a fost insusi Regele Mihai.

“Imi amintesc ca luam masa la un restaurant de langa Palat. Deodata, a venit chelnerul si mi-a spus: “Domnule, e pace!”. Eram surprins, nu l-am crezut. Mi-am terminat masa si am iesit afara, cautand sa aflu mai multe. Pana la urma, un domn care avea radio in masina m-a lasat sa ascult. In seara aceea, tot spatiul dintre Cercul Militar si Palat s-a umplut de o multime de oameni. Era inca ora 10, iar Palatul statea in intuneric. S-au aprins pana la urma luminile si a iesit regele, urmat de cativa generali. Au anuntat decizia si lumea a inceput sa strige “Libertate, libertate!”. Eu cred ca in acel moment toti romanii, indiferent de ce simpatii politice aveau – comuniste, naziste sau liberale – voiau revenirea la situatia de dupa Primul Razboi”, dezvaluie Ion Diaconescu. El spune ca nu a sarbatorit niciodata ziua de 23 august care in perioada comunista a fost Ziua Nationala a Romaniei.

 

Ce scriau ziarele comuniste pe 23 August, fosta zi nationala a romanilor (GALERIE FOTO)
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!