AcasăNewsAmericanii pregatesc tari europene sa atace nuclear Rusia

Americanii pregatesc tari europene sa atace nuclear Rusia

Dupa aderarea Turciei la NATO (1952) la baza militara din Incirlik au fost depozitate, probabil , cele mai multe arme nucleare americane comparativ cu alte baze ale Aliantei din Europa

Armata americana instruieste fortele armate ale tarilor din Europa asupra modului de utilizare a armelor nucleare tactice impotriva Federatiei Ruse, a declarat ieri seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, la o conferinta privind dezarmarea care are loc la Geneva.

Dupa aderarea Turciei la NATO 1952 la baza militara din Incirlik au fost depozitate probabil cele mai multe arme nucleare americane comparativ cu alte baze ale Aliantei din Europa

”Existenta unor arme nucleare tactice ale SUA gata de utilizare in Europa nu reprezinta doar o relicva a razboiului rece, ci si o pozitie foarte agresiva”, a acuzat Serghei Lavrov, exprimandu-si speranta ca europenii vor spune un ”nu” ferm deplasarii pe teritoriul lor a armelor nucleare americane. Mentinerea armelor nucleare non strategice ale SUA in Europa, insotita de practica destabilizatoare a” misiunilor nucleare comune „, impiedica dezarmarea nucleara in Europa”, a spus Lavrov. Potrivit acestuia, in cadrul acestor misiuni, ”tari membre NATO care nu sunt puteri nucleare violeaza grosier Tratatul de neproliferare, participa la planificarea utilizarii armelor nucleare americane nestrategice si sunt implicate in dezvoltarea unor competente in acest sens”. ”Toata lumea trebuie sa inteleaga ca militarii americani antreneaza fortele armate ale tarilor europene pentru utilizarea armelor nucleare tactice impotriva Rusiei”, a subliniat Lavrov, citat de Sputnik.

Ministrul de Externe al lui Putin denunta strategia nucleara a SUA in timp ce Washington arata expansiunea capacitatilor similare rusesti

Ministrul rus de Externe a dat asgurari ca Moscova ”este gata sa reia negocierile pentru dezarmarea nucleara pe baza unui program echilibrat si rezultat al unui consens”. ”Avem vointa politica si capacitatea de expertiza pentru a incepe negocierile insa reglementarea chestiunilor de actualitate legate de controlul armementului nuclear si neproliferare ne impun reluarea acestor negocieri in cele mai mici detalii”, a precizat Serghei Lavrov.

180 de bombe A in Europa

Numarul de arme nucleare americane desfasurate in Europa a diminuat cu 97%, dupa 1970. Totusi, exista la ora actuala aproximativ 180 de bombe nucleare americane in cinci tari europene: Olanda, Germania, Belgia, Italia si Turcia. Este vorba de arme cu raza scurta de actiune iar mentinerea lor pe continentul european a fost deseori criticata, in special in Turcia, unde prezenta lor ar provoca riscuri de a intra in posesia unor forte ostile, potrivit expertilor. Pe de alta parte, o retea de actori decidenti formata din SUA, aparatul birocratic al NATO, cele doua puteri nucleare ale Aliantei- Franta si Marea Britanie- si statele care gazduiesc aceste arsenale, sustin mentinerea lor in Europa. Complexul militar-industrial al SUA, datorita intereselor economice si birocratice, mentine un lobby intens pentru prezenta si modernizarea armelor nucleare americane in Europa iar administratia de la Washington vehiculeaza mereu ideea ca desfasurarea de arme nucleare in Europa este esentiala pentru NATO, in fata ”amenintarii Rusiei”.

author avatar
Tudor Borcea
2.167 afisari

2 COMENTARII

  1. Trebuie sa avem sau sa gasim maturitatea ca civili sa obligam fortele militare ale tarilor potential N sa dezmembreze astfel de jucarii satanice si sa le distruga. Mi-a placut de Putin asa cum e el, e singurul lider din lume care a zis si a dat ordin de a distruge armele chimice din Rusia. Trebuie distruse! Bin Laden a fost la o clipa de a o obtine din Pakistan.

  2. Cate state de pe aceasta planeta detin arme nucleare,se stiu exact,numarul lor se mareste in fiecare zi sau an.Unele state le detin dar nu sunt ale lor,altele le-au cumparat si le pastreaza pentru aparare iar altele cauta sa le procure sau sa le fabrice cat mai curand pentru a se apara de cei care le detin in mod discretionar.Rusia vrea sa detina numai ea in Europa astfel de arme de nimicire in masa iar USA doar antreneaza militari in folosirea lor si cred ca au voie pentru a folosi pe altii intr-un eventual atac cine stie impotriva cui.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger