AcasăNewsAmericanii isi retrag soldatii din Europa

Americanii isi retrag soldatii din Europa

Confruntandu-se cu mari probleme economice, armata americana a decis sa inchida mai multe baza militare din Europa si sa anuleze proiectul prin intermediul caruia se dorea construirea de noi baze militare in Romania si Bulgaria.

Obligat sa reduca bugetul, Donald Campbell, general al armatei americane, a anuntat, conform military.com, ca s-a decis inchiderea garnizoanelor din Heidelberg si Mannheim, iar anul viitor se vor inchide si garnizoanele din Schweinfurt si Bamberg. De departe cea mai importanta garnizoana inchisa este cea de la Heidelberg, aceasta functionand drept cartier general al armatei a saptea americane inca din 1952.

Americanii vor mai pastra doar sapte baze militare in Europa, cinci in Germania si cate una in Italia si Belgia. Donald Campbell a precizat ca armata americana are posibilitatea sa mai tina doar 30.000 de soldati in Europa, desi in 1989 existau 213.000 de soldati americani pe Batranul Continent.

Conform ziuaconstanta.ro, Germania a avut, in perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial, chiar si 450.000 de soldati cantonati in Europa si care lucrau in 1.200 de puncte diferite. Acum, principalul obiectiv al soldatilor americani din Europa este protejarea Turciei de un eventual atac venit din partea Siriei.

author avatar
Cristi Ionita
554 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger