Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Americanii isi lasa degetele in carnea procesata

Americanii isi lasa degetele in carnea procesata

Autor:

Amputari in serie, fracturi, arsuri, traumatisme craniene sunt cele mai frecvente accidente de munca ale lucratorilor din uzinele de procesare a carnii din SUA.

 

carne 1 Americanii isi lasa degetele in carnea procesata

Muncitorii denunta viteza prea mare a benzilor pe care este transportata carnea

Lucratorii din industria carnii risca de trei ori mai mult accidente fata de norma generala a industriei americane iar cei care lucreaza in abatoare de porci si vaci sunt de sapte ori mai expusi la afectiuni musculare si scheletice. Potrivit administratiei americane privind siguranta si sanatatea muncii, se inregistreaza lunar cel putin 27 de raniri grave in uzinele de procesare a carnii, implicand ”spitalizari si amputari”. Majoritatea isi pierd degete sau bucati din degete in accidente implicand instrumente industriale ce taie carnea. Sindromul de tunel carpian (generat in principal de utilizarea excesiva a incheieturii mainii) este responsabil de tratamente  medicale de doua miliarde de dolari pe an in intreaga industrie americana. Sindicatele din industria carnii si-au manifestat ingrijorarea cu privire la faptul ca guvernul se pregateste sa elimine limitele de viteza ale benzilor ce transporta carnea la liniile de procesare. Deja multi lucratori se plang ca viteza acestor benzi este prea mare iar daca viteza acestor benzi pe care circula carnea ce urmeaza sa fie taiata va creste, vor creste si riscurile accidentelor de munca si maladiilor legate de repetarea in exces a miscarilor mainii. Intre 2015 si 2017, peste 550 de accidente grave au fost inregistrare in fabrici de procesare a carnii din 20 de state americane.



    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!