AcasăNewsAmericanii interzic masinile autonome Uber!

Americanii interzic masinile autonome Uber!

Autoritatea Department of Motors Vehicles(DMV) a  retras cele 16 SUV-uri Volvo XC 90, testate de Uber in San Francisco, California, decizie care va sifona, inca o data, imaginea companiei.

Concret, scandalul a inceput dupa ce Uber a hotarat testarea acestor automobile, fara a avea autorizatiile necesare, culminand, saptamana trecuta, dupa ce unul dintre Volvo-uri  a trecut pe rosu, in apropierea  unei treceri de pietoni, fara ca soferul sa reactioneze.

Desi a fost avertizata ca trebuie sa solicite un permis special pentru astfel de teste, Uber a motivat ca nu are nevoie de acest permis pentru ca in fiecare masina exista un om care poate sa intevina in cazul in care intervine o disfunctionalitate, mentionand ca soferii care au “lasat” automobilul sa treaca pe culoarea rosie a semaforului vor fi sanctionati. Oficialii nu au fost impresionati de aceste argumente, acuzand compania de lipsa de responsabilitate, hotarand sa inceapa testele, fara a avea aprobarile comisiilor de specialitate, care s-au dovedit un pericol pentru siguranta celorlalti participanti de trafic. Ce-i drept, California este unul dintre statele cu legi permisibile fata de companiile automobilelor autonome, 20 din ele avand dreptul sa le testeze pe drumurile publice.

author avatar
Bogdan Borcea
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger