AcasăNewsAmericanii au descoperit ce salariu iti aduce fericirea. Afla si tu!

Americanii au descoperit ce salariu iti aduce fericirea. Afla si tu!

Tot ce depaseste 6.250 de dolari pe luna sunt buni de shopping pentru americanii fericiti

Americanii, pe care nu-i putem suspecta ca nu cunosc valoarea banului, sustin ca fericirea lor materiala maxima este sa aiba un salariu de 6.250 de dolari pe luna. Tot ce trece de aceasta suma este binevenit, dar nu-i fericeste in plus.

Tot ce depaseste 6.250 de dolari pe luna sunt buni de shopping pentru americanii fericiti

Conform unui studiu realizat de Universitatea Princeton din SUA,  ale carui rezultate au fost publicate in Wall Street Journal, americanii de rand nu au ambitii materiale imense, ci doar „confortabile”. Studiul releva ca, odata cu majorarea  veniturilor, creste si satisfactia angajatilor, care se declara tot mai fericiti. Realizatorii studiului sustin ca angajatii s-ar simti extrem de fericiti daca ar castiga 75.000 de dolari pe an, adica aproximativ 6.250 de dolari (circa 4.770 euro) pe luna.

Fapt bizar, pentru tot cea ce depaseste aceasta suma americanii spun „sa fie primit”, dar nu mai simt vreun „grad” de fericire in plus. Sigur, ei sustin ca si-ar cumpara mai multe lucruri daca ar avea 120.000 de dolari pe an (10.000 dolari pe luna), dar „gradatia” fericirii va ramane la nivelul atins cu 6.250 de dolari pe luna.

author avatar
Arpad Dobre
500 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger