Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » America și Internetul: unii sunt mai egali ca alții!

America și Internetul: unii sunt mai egali ca alții!

Autor:

SUA a abrogat neutralitatea Internetului, un principiu fondator al rețelei care prevede ca toate conținuturile  postate online să fie tratate în același fel și fără discriminare.

 

 

net America și Internetul: unii sunt mai egali ca alții!

SUA a abrogat neutralitatea Netului, un principiu fondator al rețelei

Măsura adoptată de Comisia americană a Comunicațiilor(FCC) vine direct din principiul orwellian descris în „Ferma Animalelor”, adică unii sunt mai egali ca alții, și va duce la un acces diferențiat la Internet, o chestiune care va modifica prețul și viteza Internetului, dar și un risc al libertății de exprimare. Administrația Obama a decis ca internetul american este un ”bun public”, la fel ca rețeaua telefonică, și că furnizorii de acces la Internet ar trebui să fie supuși acelorași reguli, inclusiv neutralitatea rețelei, dar  Donald Trump, imediat după sosirea sa la casa Albă, l-a numit la conducerea FCC pe un opozant vehement al neutralității Internetului – Ajit Pai( fost consilier al operatorului Verizon), iar rezultatele se văd acum. Un furnizor de acces la Internet american nu avea dreptul să-și pună consumatorii să plătească mai mult în schimbul unui acces mai rapid la YouTube sau la Netflix, de exemplu,  este unul dintre principiile Netului dezmembrat de țara tuturor posibilităților.

“Modelul american” amenință rețeaua în UE

Nici UE nu ar fi un model al neutralității Internetului, avertizează organizațiile de protecție a consumatorilor: reglementările europene permit companiilor de telecomunicații și furnizorilor de internet un acces discriminatoriu la aplicații, de la social media,  la streemingul de conținut muzical și video. Eduardo Santos, director al Asociației D3 pentru Apărarea Drepturilor Digitale din Portugalia, spune că ”În practică, furnizorii au permisiunea de a-și folosi poziția pentru a favoriza anumite servicii, ceea ce este în detrimentul consumatorilor, al concurenței și al inovației, pentru furnizorii noi”. Operatorii de rețele nu percep nimic pentru traficul date de pe o aplicație, o strategie de prețuri preferențială numită “rating zero”, tolerată de reglementările UE privind neutralitatea internetului. Portugalia a fost dată drept exemplu de țară care nu are o piață cu condiții egale pentru operatorii rețelei, chiar de un membru al Camerei Reprezentanților din SUA, Ro Khanna: în campania împotriva neutralității Internetului în Statele Unite, Khanna a spus că furnizorii portughezi de Internet încep să împartă Internetul în ”pachete” și citează oferte promovate de operatorul de telecomunicații MEO, divizie a grupului olandez Altice. O Europă ”fără o neutralitate a Internetului” nu ar fi o afirmație exagerată, au spus oficiali ai autorităților de reglementare. Regulile din UE interzic operatorilor să blocheze accesul la aplicații, însă susținătorii neutralității se tem că acest lucru nu va mai dura mult, după  decizia din Statele Unite.



    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!