AcasăNewsAmerica ne avertizeaza: Rusia se implica si la europarlamentare!

America ne avertizeaza: Rusia se implica si la europarlamentare!

Nu e clar ce ar mai putea dezbina Putin din moment ce Uniunea Europeana e scindata deja

Ce n-a fost capabila sa impiedice la ea acasa vrea acum sa reuseasca in Europa, ar zice optimistul, cel care vede jumatatea plina a paharului. Din contra, i-ar raspunde scepticul si analiticul, America baga batul prin gard aiurea, agita apele inaintea alegerilor europarlamentare. Pe scurt, despre ce este vorba: cu mai putin de doua saptamani ramase pana la „Marea votariada”, SUA trag un semnal de alarma cu privire la ingerintele Rusiei in alegerile pentru Bruxelles.

Nu e clar ce ar mai putea dezbina Putin din moment ce Uniunea Europeana e scindata deja

Cu trei ani in urma, cand Donald Trump a ajuns presedinte, toate structurile de securitate din America n-au reusit sa impiedice Moscova, care si-a propus sa influenteze alegerile. Si a reusit, spun diversi lideri de peste Ocean. Azi, aceleasi servicii „speciale” americane vin in Europa sa vorbeasca despre o caracatita de site-uri si conturi de social media legate de Rusia si grupuri de extrema-dreapta rusesti, care raspandesc dezinformari si incurajeaza dezbinarea, amplificand neincrederea in partidele cu decenii de traditie in spate. Mesajul este ca noile tactici de dezinformare au puncte comune cu cele folosite anterior in campania prezindetiala din SUA, in 2016. De exemplu, unele pagini de Internet din Italia contin aceleasi semnaturi electronice ca site-urile pro-Kremlin, ba la cateva grupuri politice din Germania s-au folosit fix aceleasi servere ca atunci cand hackerii rusi au atacat Comitetul Democratic National din SUA!

Putin cauta sa slabeasca UE. Ce ar castiga?!

Activitatea demascata de organizatiile din America ofera dovezi evidente ca, dincolo de sanctiuni, expulzari si alte amenintari, Rusia isi continua nestingherita campania de slabire a institutiilor europene. Zice Washingtonul ca firmele americane de tehnologie privind politica online nu pot lupta singure cu propaganda moscovita, drept pentru care e nevoie de unitate si cooperare la cel mai inalt nivel.

Vorbe frumoase si curate, dar nu prea vedem ce presiuni sa exercite Rusia asupra Occidentului, atat timp cat UE este oricum o organizatie scindata, vezi dublul standard aplicat de Bruxelles si politica euroscepticismului promovata tot mai intens de guvernele din Est, satule sa fie marionete in mainile Vestului. Pe de alta parte, Vladimir Putin face afaceri de zeci de miliarde cu multe dintre statele superdezvoltate din Europa – Germania, Italia si Franta sunt ombilical legate de interesele rusesti (si viceversa).

Si, in acest context, se naste intrebarea: nu cumva America are un alt interes in toata aceasta poveste? Se stie de incercarea de a penetra piata gazelor, deocamdata aflata sub monopol Gazprom.

author avatar
Andrei Coman
397 afisari

2 COMENTARII

  1. daca se implica rusia e musai sa cistige opozitia si nu psd, putin fiind prietenul lui merkel. si ca sa poata face ce doreste el, putin va trebui sa ajute pnl, usr, pe poanta si acolitii lui. doar si-au mai dat mina odata, cind usatii si schmidt l-au facut presedinte pe iohannis… a fost probabil o munca comuna fsb-bnd.

  2. mda Rusia e de vina ca salariile la noi is mici ca medicamentele-s scumpe ca intretinerea la bloc e scumpă ca pensionarii au pensii mici ca scolile de la sate au buda-n fundul curtii etc etc Si ce vina le mai gasim rusilor oare.? ( poate ne scumpesc gazul mai tare si apoi vedem pe naiba daca ii tot balacarim atata si asta ca sa fim pe placul unchiului Sam. Este ? este!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger