AcasăNewsAmerica, lovita de „bomba ciclonica”

America, lovita de „bomba ciclonica”

SCRANTON, PA - MARCH 14: PennDOT plow trucks work to clear roads in northeastern Pennsylvania following snow fall up to two feet on March 14, 2017 in Scranton City. A blizzard is forecast to bring more than a foot of snow and high winds to up to eight states in the Northeast region, as New York and New Jersey are under a state of emergency. School districts across the entire region were closed and thousands of flights were canceled. (Photo by Brett Carlsen/Getty Images)

Asa numesc meteorologii furtuna violenta de zapada care a patruns in mai multe regiuni din Statele Unite, sunt afectati zeci de milioane de oameni.

„Viscolul puternic va reduce vizibilitatea la zero si va crea conditii de calatorie extrem de periculoase. De asemenea, este posibil sa se produca si pene de curent”, a transmis National Weather Service. Furtuna de zapada loveste zone din Muntii Stancosi, Marile Campii Centrale si de Nord, precum si state din nordul Americii, precum Dakota de Nord si de Sud, Minnesota, Wisconsin sau Michigan.  De asemenea, vor fi afectate si statele Colorado, Wyoming si Nebraska. Rafale de vant  de peste 110 km/h, asemanatoare uraganelor, sunt asteptate astazi in Colorado, New Mexico, Texas si Oklahoma, a declarat meteorologul Monica Garrett. Peste 1.000 de zboruri au fost deja anulate, cele mai multe de pe Aeroportul din Denver, iar sute de scoli au fost inchise din cauza conditiilor meteo severe. Peste 70 de milioane de americani vor fi afectati de efectele bombei ciclonice, in conditiile in care meteorologii de asteapta inclusiv la inundatii de proportii, cauzate de temperaturile ridicate, care vor topi rapid zapada, a anuntat CNN. „Bomba ciclonica” se formeaza atunci cand apare o scadere brusca a presiunii atmosferice, in decurs de 24 de ore.

author avatar
Andrei Coman
296 afisari

1 COMENTARIU

  1. E vorba de vortexul polar cateodata pamantul poate avea pe axa 4 poli consecutivi. 2 stabili magnetici 2 mobili climatici determinati de vortex.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger