Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » America incendiaza Orientul Mijlociu

America incendiaza Orientul Mijlociu

Autor:

Retragerea din Acordul nuclear semnat cu Iranul echivaleaza cu scoaterea cuiului dintr-o grenada. Nu daca, ci cand va exploda mamaliga araba este intrebarea momentului.

 

1 trump America incendiaza Orientul MijlociuAsadar, Donald Trump nu a stat prea mult pe ganduri si nici prea impresionat n-a fost de presiunile si lobby-ul pe care l-au facut liderii europeni, in frunte cu Macron si Merkel. Ba se poate spune ca recentele vizite ale celor doi sefi de state mai mult l-au infuriat, caci un anunt asupra Acordului nuclear cu Iran era asteptat pe 12 mai, dar el a venit cu patru zile mai devreme. Atentie, America se retrage din acest acord, insa nu si cu prezenta militara in zona!

E tot mai clar ca SUA cauta sa aprinda fitilul razboiului in Golf si nu gasesc chibritul. Dupa ce si-au incercat rachetele pe trupele siriene, americanii vor sa se joace acum si cu Gardienii Revolutiei, puternica armata iraniana. Mai raman de escaladat doua conflicte mocnite (cu Rusia, respectiv China), si Donald Trump poate intra pentru totdeauna in istorie. In istoria regretata!

Politica externa trumpista, un fiasco!

Intr-adevar, nici doi ani de mandat nu i-au trebuit miliardarului ca sa spulbere eforturile conjugate in 12 ani de diplomatie. Acordul nuclear cu Iranul prevedea stoparea dezvoltarii arsenalului atomic al Teheranului in schimbul ridicarii sanctiunilor economice impuse de comunitatea internationala. S-a negociat la sange, dar din 2015 acest acord functiona si asta e tot ce conta.

„Anunt astazi retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear iranian. Imediat, voi semna un decret prezidential prin care voi incepe reactivarea sanctiunilor contra Iranului. Pentru regimul iranian, vom reinstitui cel mai inalt nivel de sanctiuni economice. Orice natiune care ofera ajutor Iranului in incercarea de a se dota cu arme nucleare va fi, de asemenea, sanctionata puternic de Statele Unite. America nu va fi tinuta ostatica prin arme nucleare. Nu vom permite ca orasele americane sa fie amenintate cu distrugerea, nu vom permite unui regim care scandeaza «Moarte Americii!» sa obtina acces la cele mai letale arme de pe Terra”, a anuntat Trump marti seara, pe 8 mai.

Primele consecinte: bombardamente in Siria!

Nici nu si-a terminat Donald Trump discursul ca o baza militara iraniana din Siria, langa Damasc, a fost tinta unui bombardament aviatic. Surse guvernamentale siriene au anuntat ca lovitura apartine fortelor aeriene israeliene, iar daca asa stau lucrurile sunt de asteptate represalii puternice din partea Iranului. Atentie, ar fi pentru a doua oara in ultimele saptamani cand Tel-Avivul ataca trupele Teheranului! Anticipate, primele steaguri americane arse au aparut in …Parlamentul Iranian (locatia este o premiera!). Astfel, politicienii de la Teheran au incendiat in Parlament un steag din hartie al SUA, asta in timp ce scandau „Moarte Americii!”. Proteste puternice sunt asteptate in mai multe orase din Orient!


2 comentarii to America incendiaza Orientul Mijlociu

  1. Novac Baba

    Pai deja arabia au anuntat ca au bomba atomica o sa fie mare joc de artificii in zona. Bine ca nu stam in zona.

  2. Novac Baba

    Si sper ca Nostradamus sa n-aiba gura poleita.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!