AcasăNewsAmerica baga Germania in faliment

America baga Germania in faliment

Cand a vorbit in campania electorala despre principiul „America first!”, Donald Trump era cat se poate de serios. Acum, lumea intreaga se convinge ca nu a fost nicio gluma si ca vorbele noului presedinte au acoperire in faptele si deciziile sale. Miliardarul de la Casa Alba taie si spanzura cand vine vorba de contracte economice, zice ca o face in numele Americii si poate ca asa si este, insa razboiul declansat poate afecta, intr-un final, si tara sa. Pana atunci, Trump trage in toti – azi, Germania!

Departamentul pentru Comert al SUA functioneaza, parca, dupa principiile trumpiste: singur impotriva tuturor! Un recent raport al acestui departament il informeaza pe seful statului ca s-a ajuns la o concluzie ingrijoratoare: importul de automobile este o amenintare la adresa securitatii nationale a Statelor Unite! Evident ca in raport sunt trecute si o serie de masuri pentru prevenirea problemelor de orice fel, iar una dintre acestea vizeaza in mod direct piata europeana. Concret, Departamentul pentru Comert il sfatuieste pe Donald Trump sa impuna taxe vamale de 25% pe toate masinile aduse in America din Uniunea Europeana.

Acum, doar naivii mai cred ca masura nu-i una cu dedicatie. Ba este si ea are in vizor companiile auto din Germania, ca doar n-or importa americanii Dacii Logan produse la Mioveni! Trump are trei luni la dispozitie sa decida daca va impune sau nu aceste taxe vamale. Trei luni in care diplomatia americana va lucra la foc automat, iar Angela Merkel trebuie sa gaseasca o solutie pentru a stopa nemultumirile Unchiului Sam. In caz contrar, faliment scrie pe industria auto germana, cred specialistii!

Cea mai mare fabrica BMW, in Carolina

Deocamdata, la nivel declarativ, nemtii nici nu vor sa auda de asa ceva. Angela Merkel se declara socata, insa modul in care Trump a gestionat (si castigat, din cate se pare) razboiul comercial cu China cam da frisoane Berlinului. Washingtonul nu glumeste, chiar daca Germania a construit in Carolina de Sud cea mai mare fabrica BMW din lume.

Cancelarul Merkel pozeaza in victima, insa stie ca, pe tabla de sah a politicii internationale, Trump e nebunul care si-a pierdut rabdarea. „Suntem mandri de masinile noastre, iar aceste masini sunt fabricate si in Statele Unite. Una dintre cele mai mari fabrici este in Carolina de Sud. De fapt, chiar cea mai mare fabrica BMW este acolo. Nu in Bavaria, in Carolina de Sud! Si de acolo masinile sunt exportate catre China. Oare acele masini sunt mai putin periculoase pentru ca in loc sa fie construite in Bavaria sunt construite in Carolina de Sud? Acum ni se spune ca au devenit un risc pentru securitatea nationala a Statelor Unite. Asta ne sperie”. Oho, si ar trebui sa va sperie, scrie presa de pe Coasta de Est, caci Donald Trump nu glumeste. Dupa ce a pedepsit China, vrea sa faca acelasi lucru si cu Germania!

Complot pentru „arestarea” lui Trump

Un fost director al FBI afirma intr-un interviu acordat CBS ca, in 2017, al doilea om din justitia americana (Rod Rosenstein) cauta solutii pentru inlaturarea de la putere a lui Donald Trump! Deja presa de peste Ocean vorbeste despre o tentativa de lovitura de stat administrativa, iar senatorul republican Lindsey Graham s-a si grabit sa ceara o investigatie. Din cate se pare, complotistii sperau sa-l dea jos de la putere pe Trump prevalandu-se de ce scrie in cel de-al 25-lea Amendament. „Rod Rosenstein era foarte ingrijorat de capacitatea presedintelui”, isi aminteste ex-directorul Andrew McCabe. Cel de-al 25-lea Amendament il autorizeaza pe vicepresedinte, impreuna cu o majoritate a Cabinetului, sa-l declare „inapt” pe presedinte SUA sa isi indeplineasca atributiile.

author avatar
Nicholas Cezar
1.131 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca USA a ajuns la situatii ce le poti intalni in unele colonii,cum este la noi,inseamna ca se duce marea superputere planetara si cu ducerea ei ne vom duce si noi fortati la alti stapani,dupa impartirea sferelor de exploatare sau cum le mai zice de influenta si exploatare.Toate imperiile au avut o evolutie asemanatoare,daca nu identica,au luat fiinta,dupa care au avut o perioada de crestere si apoi descrestere urmata de desfiintare in final.Insa,in prezent situatiatiile cu marile imperii,inclusiv uie,sunt cu totul mult mai complicate si daca se vor prabusi vor cara,aduce cu ele multe tragedii inca nestiute si mai ales imprevizibile.

  2. Jidenuțul Ronstein vrea cu Donald ca jidanutii cu Kenedy. Nu mai tine cum tinea, nu mai merge cum mergea, nu se mai trage cum se tragea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger