AcasăNewsAmerica a pus gheara pe mostenitoarea imperiului Huawei

America a pus gheara pe mostenitoarea imperiului Huawei

S-a rupt iar lantul de iubire dintre Trump si Xi Jinping

Nici bine n-au batut palma la recenta intalnire de la Summit-ul G20 ca iar e raca intre Donald Trump si Xi Jinping. De data asta nu mai e vorba de vreo taxa impusa de Washington importurilor din China, ci are legatura cu tipul de a fi al americanilor. Adica, te imbratiseaza cu drag in timp ce-ti infig cutitul in spate! Concret, SUA au cerut vasalilor canadieni s-o retina pe Meng Wanzhou, director financiar al gigantului Huawei si fiica fondatorului companiei producatoare de telefoane mobile!

S a rupt iar lantul de iubire dintre Trump si Xi Jinping

Si abia ce andocasera navele de razboi din Pacific, ca iar vor fi scoase-n larg si cu tunurile pregatite. China si SUA au convenit la abia incheiatul Summit G20 sa faca pace pentru o perioada de 90 de zile, insa acum sunt sanse mari ca razboiul economic intre cele doua superputeri sa reinceapa cu si mai multa inversunare.

Iranul a cazut la mijloc

Autoritatile americane acuza compania Huawei ca a incalcat embargoul impus Iranului, exportand la Teheran componente produse in fabrica din SUA. „Meng Wanzhou a fost arestata pe 1 decembrie, la Vancouver. Statele Unite reclama extradarea ei si o audiere pentru punerea in libertate conditionata urmeaza sa aiba loc vineri, 7 decembrie”, a anuntat Ministerul canadian al Justitiei.

Wall Street Journal a scris de mai multe ori pe parcursul lui 2018 ca Washingtonul suspecteaza compania Huawei de afaceri „pe ascuns” cu Iranul, dar si alte tari aflate sub directa tinta a unor sanctiuni americane. Recent, mai multi membri ai Congresului american au catalogat gigantul Huawei drept „o amenintare pentru securitatea Statelor Unite”, aluzie la puternicele conexiuni pe care compania le are cu Partidul Comunist Chinez, precum si cu serviciile de securitate si informatii din China.

Pozitia Beijingului: eliberati-o de urgenta!

Cum era si de asteptat, ministerul de Externe de la Beijing a cerut eliberarea de urgenta a lui Meng Wanzhou. Deocamdata, negocierile se poarta la nivel de diplomatie, insa tratativele ar putea fi oricand aruncate in aer de oricare dintre cele doua parti.

Meng Wanzhou este fiica lui Ren Zhengfei, nimeni altul decat omul care a fondat colosul Huawei (in 1987). Ren Zhengfei este si un fost ofiter de grad inal al Armatei Populare de Eliberare Chineze.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
614 afisari

1 COMENTARIU

  1. Huawei e gata sa să facă muci și iPhone și Samsung și asta supăra oculta . GO Huawei! GO!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger