AcasăNewsAmenzile antifumat, bani luati cu japca!

Amenzile antifumat, bani luati cu japca!

Din momentul interzicerii fumatului in spatiile publice inchise(17 martie) s-a dat startul, se vede treaba, sanctiunilor aberante de care sunt pasibile firmele care functioneaza sau administreaza astfel de locatii.

Prin urmare, la prima abatere(adica dupa ce vine inspectorul si, probabil, ii prinde pe patroni/ salariati cu tigara-n gura) amenda “debuteaza” de la 5000 de lei, peste 1000 de euro, adica!

Dar e loc si de mai rau: in cazul unei alte abateri, a doua, adica, se suspenda activitatea firmei, pana la remedierea situatiei(ce-o fi aia, sa pricepem ca descind alti inspectori, dotati cu detectoare de fum, care, numara pachetele uitate pe birouri sau mucurile din scrumiere?) plus alti 10.000 de lei amenda, ca unde e lege, nu-i tocmeala! In fine, lovitura de gratie vine dupa ce-a de-a treia abatere: 15.000 de lei si inchiderea unitatii, firmei, biroului, carciumii etc.

In acest registru, inspectorii ANPC anunta ca s-au aplicat, deja, peste 3000 de sanctiuni contraventinale, in care intra 1850 de amenzi,  in valoare de peste 340.000 de lei, cele mai multe in Bucuresti si in judetul Dambovita. Prima societate comerciala amendata cu 5000 de lei, la sfarsitul lunii martie,  a fost un restaurant din Sectorul 2 al Capitalei: administratorul a fost turnat de vecini…

author avatar
Bogdan Borcea
326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger