AcasăNewsAmenzi de peste 17 milioane de lei, in ultima saptamana. MAI: peste...

Amenzi de peste 17 milioane de lei, in ultima saptamana. MAI: peste 500.000 de articole pirotehnice, confiscate

Politistii continua controalele dinaintea Sarbatorilor, deopotriva cu alte actiuni menite sa apere legea.

Cat priveste situatia din ultima saptamana, din datele anuntate sambata, din directia Ministerului de Interne, rezulta faptul ca la nivelul Capitalei si al judetelor tarii, au fost aplicate amenzi totalizand peste 17 milioane de lei. Mai mult, au fost ridicate bunuri de peste un milion de lei.

Si, pentru ca tot se apropie Craciunul, iar oamenii au pornit deja in cautarea bradului perfect si a mai multor ingrediente pe care le vor folosi pentru prepararea mancarurilor traditionale de Sarbatorile de iarna, politistii de la nivelul intregii tari au facut controale in piete, targuri si centre comerciale. Iar efectele nu s-au lasat prea mult asteptate. Din cate a anuntat Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI, intr-o singura zi au fost descoperite si confiscate 12.660 de kilograme de carne si produse din carne.

De asemenea, avand in vedere ca in perioada dintre Craciun si Anul Nou se obisnuieste sa se aprinda artificii si se folosesc tot soiul de efecte luminoase si acustice, politistii au verificat si comerciantii de astfel de produse. In acest sens, purtatorul de cuvant al ministerului condus de Petre Toba a precizat ca o astfel de actiune desfasurata in judetele Cluj, Ilfov si Suceava, in vederea verificarii utilizarii si detinerii de materiale pirotehnice, dar si a legalitatii desfasurarii actelor de comert cu astfel de produse, au fost confiscate peste 500.000 de articole pirotehnice.

author avatar
Cristina Stefan
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger