AcasăNewsAmenzi de peste 13 milioane de lei, in ultima saptamana/MAI continua actiunea...

Amenzi de peste 13 milioane de lei, in ultima saptamana/MAI continua actiunea „Sarbatori de iarna in siguranta”

Avand in vedere ca Sarbatorile de iarna se apropie, iar romanii au inceput deja sa se pregateasca pentru aceasta perioada si sa faca primele cumparatori, reprezentantii din diferitele structuri ale Ministerului de Interne au iesit si in aceste zile pe teren, pentru a face controale menite sa previna si sa combata ilegalitatile.

Iar din cate a anuntat, sambata, purtatorul de cuvant al MAI, planul de masuri „Sarbatori de iarna in siguranta” a dat rezultate.

Astfel, avand in vedere ca brazii sunt simbolul Craciunului, o parte a comerciantilor au crezut ca se pot descurca si daca nu au acte pentru pomii pe care ii transportau, insa politistii i-au oprit la control si i-au sanctionat pe cei care nu aveau documentatia in regula. Din cate a anuntat Monica Dajbog, au fost confiscati pomi de Craciun, valorand peste 20.000 de lei, dar care erau transportati fara aviz de insotire valabil.

Totodata, au fost constatate si primele probleme in privinta detinerii de articole pirotehnice – pocnitori, artificii si alte astfel de constructii care pocnesc sau lumineaza in momentul in care sunt proiectate catre vazduh. Purtatorul de cuvant al MAI anunta ca s-au deschis dosare penale pentru 19 infractiuni, s-au aplicat 21 de amenzi si s-au confiscat articole pirotehnice in valoare de 2.379 de lei.

Cat priveste combaterea evaziunii fiscale, dintre cele 45 de ilegalitati constatate, 13 au avut legatura cu incalcarea regimului produselor alimentare. Odata sesizate aceste abateri, s-au aplicat peste 1.000 de sanctiuni contraventionale totalizand circa 680.000 de lei si au fost confiscate produse in valoare de peste 71.000 de lei.

„La nivel national, politistii au aplicat in total amenzi de peste 13 milioane de lei si au confiscat bunuri in valoare de aproximativ 300 de mii de lei”, a anuntat Dajbog, aceasta precizand ca actiunile vor continua si in perioada urmatoare, echipele ministerului urmand sa fie sprijinite in controalele pe care le vor face de reprezentanti ai ANAF, Garda de Mediu si Agentiile Sanitar-Veterinare.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger