AcasăNewsAmenintari la nivel inalt: "Tarile care gazduiesc scut antiracheta devin tinte prioritare"

Amenintari la nivel inalt: „Tarile care gazduiesc scut antiracheta devin tinte prioritare”

Situatia din Europa de Est, in general, si din Ucraina, in special, devine tot mai incinsa, iar Romania pare sa fie prinsa in mijlocul unui adevarat razboi.

Desi autoritatile au acceptat conditiile NATO pentru instalarea elementelor ce alcatuiesc scutul antiracheta si dau asigurari ca acesta are caracter pur defensiv, rusii par ca au pus ochii pe tara noastra.

Semnele din zona sunt cat se poate de clare, iar generalul Valeri Gherasimov, seful Statului Major al armatei ruse, anunta ca „tarile care gazduiesc scut antiracheta devin tinte prioritare”.

Vizate sunt, in special, Romania si Bulgaria, despre care Gherasimov spune ca „au devenit tinte prioritare ale reactiei militare a Rusiei pentru ca reprezinta o amenintare pentru tara noastra”.

Pe aceeasi linie pare sa fie si Serghei Lavrov, ministrul rus de externe. Acesta a anuntat ca „planurile SUA de a instala sistem antiracheta in tari europene continua sa fie o sursa de preocupare grava pentru Rusia. Daca planurile nu vor fi ajustate, motivele ofensive vor fi evidente pentru toti”.

author avatar
Cristi Ionita
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger