AcasăNewsAmenintarea ISIS arunca in aer Euro 2016!

Amenintarea ISIS arunca in aer Euro 2016!

Tot mai putine zile ramase pana la startul Campionatului European, tot mai multe atentate teroriste comise in Occident. Belgia este ultima tinta a militantilor ISIS, cu zeci de victime facute ieri dupa explozii succesive produse in capitala Bruxelles.

Panica pe „Stade de France”, in timpul atentatelor care au cuprins Parisul in luna noiembrie

Nu-i de mirare ca, din perspectiva fotbalului, singura intrebare care se mai pune este daca turneul final din Franta mai poate fi organizat in deplina securitate. Autoritatile din Hexagon dau asigurari ca vor face tot posibilul pentru a tine ISIS departe de C.E., insa amenintarile teroriste, tot mai des puse in practica, dau frisoane sefilor UEFA.

Meciuri fara spectatori, scenariul roz

Devine tot mai clar ca Euro 2016 nu va fi o intrecere sportiva organizata in aceleasi conditii ca precedentele.
Martin Kalle, directorul turneului, a recunoscut ca putem avea parte de meciuri fara spectatori: „In cazul in care exista o problema de securitate la Euro, partida respectiva se va disputa fara spectatori in tribune”. Expresia „fara spectatori” se traduce la UEFA prin pierderi de zeci de milioane de euro! In primul rand, sponsorii nu vor mai sta la coada ca sa semneze contracte cu UEFA fiindca un turneu final fara fani nu prezinta interes pentru nicio companie care cauta sa-si promoveze imaginea prin reclame pe stadioane si nu numai.

Anglia – Rusia se joaca la Marsilia, sub nasul ISIS

Mai grav de atat ar fi ca unele meciuri de la Euro sa nu se mai dispute deloc! Si se poate ajunge foarte usor intr-o astfel de situatie. Anglia este echipa care va fi insotita in Franta de cei mai multi suporteri, iar primul ei meci este programat pe 11 iunie, impotriva Rusiei. Din start, vorbim despre doua natiuni tinta ISIS si, colac peste pupaza, UEFA a ales ca acest joc sa aiba loc la Marsilia, oras cu populatie majoritar musulmana.
Ieri, urmare a atentatelor de la Bruxelles, autoritatile franceze au inchis granita cu Belgia, o prima masura de protectie luata la Paris. La randul lor, belgienii au blocat transporturile publice din capitala, hotelurile s-au baricadat, iar in oras nu s-a intrat nici pe calea aerului, nici pe autostrazi. Toate bune si frumoase, numai ca astfel de masuri, luate pe timpul „europeanului”, pot arunca in aer turneul final. Imaginati-va haosul creat daca, pe 11 iunie, s-ar primi cateva amenintari teroriste: Marsilia va deveni un buncar, rusii si englezii se vor imbulzi la ghiseele de pe aeroport ca sa schimbe sau sa anuleze biletele de avion, hotelurile ar avea rezervarile date peste cap, iar bomboana de pe coliva ar fi pusa de amanarea (cu o zi sau mai multe) partidei!

Sportul, pus pe „hold” in Belgia

Belgia trebuia sa gazduiasca in perioada urmatoare mai multe evenimente sportive importante, insa unele dintre ele au fost deja anulate, in timp ce situatia celorlalte ramane sa fie decisa zilele acestea.

Belgia este, in prezent, una dintre cele mai puternice echipe de pe continent

Prima „victima” a autoritatilor vine din ciclism: cursa Dwars door Vlaanderen, programata astazi, a fost suspendata din motive de securitate! Ciclismul este unul dintre cele mai indragite sporturi in Belgia, iar aceasta cursa ar fi adunat la startul ei zeci de mii de spectatori, aliniati de-a lungul celor 256 de kilometri (intre Bruges si Oudenaarde, adica toata regiunea flamanda a Belgiei).
Un alt eveniment afectat este meciul amical de fotbal Belgia – Portugalia. Programata pe 29 martie, partida de la Bruxelles ar putea fi anulata, data fiind situatia generala din capitala Belgiei. Deocamdata, reprezentativa „dracilor rosii” si-a anulat doar antrenamentul programat ieri, insa anuntul Federatiei Belgiene de Fotbal lasa loc de interpretare: „In asemenea momente, fotbalul este irelevant”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
752 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger