AcasăNewsAmenintarea cu bomba de la Piatra Neamt: Pretul atentatului - 15.000 de...

Amenintarea cu bomba de la Piatra Neamt: Pretul atentatului – 15.000 de euro!

(foto: romanialibera)

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca, luni, recursul la decizia de arestare a celor cinci persoane acuzate de tentativa de asasinare a lui Bogdan Mararu, prin amplasarea unei bombe sub masina acestuia.

(foto: romanialibera)

Curtea de Apel Bacau a specificat, in motivarea arestarii celor cinci barbati acuzati ca ar fi pus o bomba sub autoturismul lui Bogdan Mararu, ca acestia reprezinta un pericol extrem.

Se pare ca inculpatii au actionat dupa modelul retelelor teroriste, ei asumandu-si inclusiv riscul ca in urma exploziei sa existe si victime colaterale. In motivarea Curtii de Apel Bacau se mai arata ca pretul atentatului cu bomba era de 15. 000 de euro.

Curtea de Apel a dispus, sambata, arestarea preventiva pentru 29 de zile a cinci dintre cei sase inculpati. Daniel Padurariu, Cosmin Irinel Lacatus, Ovidiu Popa, Petrica Jataru si Emil Cristofor sunt in acest dosar acuzati de omor calificat, distrugere si acte de terorism.

Cei cinci au contestat decizia Curtii, urmand ca recursul sa fie judecat luni de catre ICCJ. Inculpatii au fost retinuti vineri de procurii DIICOT. Dispozitivul explozitiva fost amplasat  vineri dimineata, sub masina lui Bogdan Mararu, care era parcata pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamt.

author avatar
Alina Costache
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger