Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Amenintare directa: Romania, tinta ISIS!

Amenintare directa: Romania, tinta ISIS!

Autor:

Cea mai recenta editie pentru Balcani a publicatiei ISIS „Rumyiah” ameninta sud-estul Europei, o regiune ferita pana acum de actiunile jihadistilor. In harta care ilustreaza materialul figureaza si Romania printre tarile vizate.

 

isis Amenintare directa: Romania, tinta ISIS!

„In curand, soldatii Califatului vor marsalui prin orasele voastre”

Autorul articolului precizeaza ca ISIS „nu a uitat de Balcani”, doar ca pana acum altul a fost centrul preocuparilor jihadiste, lucru pentru care „isi cere iertare” de la musulmanii din regiune. Acestia sunt avertizati insa si ca vor suferi aceeasi soarta ca necredinciosii daca se vor opune desanturilor islamiste.

Ziar ISIS Amenintare directa: Romania, tinta ISIS!„Necredinciosii” sarbi si croati sunt identificati drept principala tinta, din cauza „crimelor comise impotriva musulmanilor din Bosnia si Kosovo”.  Statele din regiune sunt amenintate chiar cu cucerirea. „In curand soldatii Califatului vor marsalui in Belgrad, Zagreb, Sarajevo, Tirana, Pristina, Skopje si alte orase”, mai scrie autorul articolului. ISIS a lansat editia de Balcani a publicatiei “Rumyiah” in noiembrie 2016, dar pana acum in revista nu au mai aparut astfel de amenintari directe la adresa statelor din sud-estul Europei. Expertii mai spun ca editia este scrisa in bosniaca deoarece musulmanii din Bosnia sunt publicul-tinta, multi dintre ei avand pregatire militara din timpul razboiului din 1992-1995. Propaganda islamista este insa mult mai activa si mai eficienta online decat in forma tiparita, de aceea ISIS a si renuntat anul trecut la prima sa publicatie, Dabiq. Pana acum, intre 700 si 900 de cetateni ai statelor din Balcani s-au alaturat ISIS in Siria sau Irak, potrivit unui raport al Centrului pentru Studii de Securitate din Kosovo. Majoritatea provenind din Bosnia, Kosovo si Albania.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!