AcasăNewsAmeninta cu greva. Salariatii din primarii si consilii judetene vor sa protesteze...

Ameninta cu greva. Salariatii din primarii si consilii judetene vor sa protesteze luna viitoare

Nemultumiti de raspunsul primit din directia Executivului, pana la aceasta data, fata de revendicarile lor, salariatii afiliati Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) ameninta cu greva generala.

Protestele ar urma sa inceapa luna viitoare, cu o greva de o ora, apoi cu una de o zi, fiind rezultatul, spun sindicalistii, „refuzului Guvernului Romaniei de a solutiona revendicarile salariatilor din primariile si consiliile judetene”.

In acest sens, reprezentantii acestei federatii sindicale au anuntat, marti, faptul ca au notificat Ministerul Muncii despre intentia lor de a declansa aceasta forma de protest, ba mai mult, au inaintat si un calendar al acestui conflict colectiv de munca la nivel national, dupa cum urmeaza: daca pe 5 iulie au de gand sa faca greva o singura ora, o saptamana mai tarziu, pe 12 iulie, vor protesta o zi.

In situatia in care nici pana la acel moment nemultumirile lor nu isi vor gasi o rezolvare, salariatii afiliati FNSA au de gand sa intre in greva generala, de aceasta data pe termen nelimitat, incepand cu 19 iulie, din cate se mentioneaza intr-un comunicat facut public din directia Federatiei.

Cat despre revendicarile salariatilor decisi sa intre in greva, luna viitoare, acestea includ, printre altele, atat acordarea normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, cat si a unor vouchere de vacanta pentru salariatii din sistemul amintit.

sursa foto: informatia-zilei.ro

author avatar
Cristina Stefan
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger