AcasăNewsAmenda de 30.000 de lei pentru un hipermarket si kilograme intregi de...

Amenda de 30.000 de lei pentru un hipermarket si kilograme intregi de alimente confiscate, de Craciun, la Constanta

Auchan preia doua hipermarketuri in Bucuresti

Cazul prezentat in presa, cu cei 18 romani care, in loc sa se bucure de prima parte a Sarbatorilor de iarna au ajuns pe mana doctorilor, fiind diagnosticati – din cate anunta autoritatile- cu enterocolita cu salmonela, nu a ramas fara urmari.

Odata ce situatia a ajuns la urechile opiniei publice, si, implicit, in atentia sefului ANPC, reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului din Constanta au mers, sambata dimineata, la sectorul de gastronomie apartinand Hypermarketului Auchan din incinta Maritimo Shopping Center, locul de unde oamenii ar fi luat respectivele produse alimentare. Iar controalele au scos la iveala o situatie nedorita.

Mai precis, din cate se precizeaza in comunicatul Autoritatii, au fost gasite, la vanzare, peste 15 kilograme de preparate despre care specialistii spun ca nu ar fi respectat conditiile de depozitare. Este vorba despre orez sarbesc, piure cartofi, paste cu pui, piep pui rotisat sau cotlet la gratar. Totodata, au fost gasite peste 98 de kilograme de produse de sezon- piftie de curcan si de porc, dar si carne fiarta de porc si la garnita si alte alimente despre care ANPC anunta ca ar fi avut „data durabilitatii minimale depasita”.

Insa neregulile constatate de inspectori nu s-au oprit aici. In spatiul de depozitare a mai fost intentificata o cantitate de peste 26, 5 kilograme de peste crud de diferite soiuri, „cu etichete reprezentand data decongelarii 23.12.2015, la care decongelarea s-a facut in conditii improprii (imersate in apa) ce a condus la deprecierea acestora, produsele avand miros necorespunzator”.

Odata ce toate aceste aspecte au ajuns in atentia inspectorilor, s-a dispus ca intreaga cantitate de produse vizata de nereguli sa fie retrasa de la comercializare. Este vobra, din cate mentioneaza in comunicatul ANPC, despre nu mai putin de 140 de kilograme de produse. Nu in ultimul rand, inspectorii au dispus si o sanctiune de ordin financiar. Mai exact, „pentru deficientele constatate SC Auchan Romania SA a fost sanctionata contraventional cu amenda 30.000 lei si s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor”.

Va amintim ca toti cei 18 ghinionisti auu ales sa manance, in preajma Craciunului, preparate cumparate de la autoservirea unui hipermarket aflat in incinta unui centrul comercial constantean, insa in loc sa-si potoleasca foamea fara alte probleme, au acuzat stari de rau si au ajuns de urgenta la medic.

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger