AcasăNewsAmbulanta a intarziat cu orele la un caz real, in ziua simularii...

Ambulanta a intarziat cu orele la un caz real, in ziua simularii cutremurului

Pare greu de crezut, insa e cat se poate de real. Chiar in ziua in care s-a dat startul exercitiului de amploare menit sa testeze viteza de reactie a responsabililor in cazul unui cutremur puternic, un o femeie a avut nevoie de ajutor medical, iar o masina cu un cadru medical a ajuns la caz abia dupa patru ore!

Lucrurile s-au desfasurat astfel: o femeie ce dadea semne de confuzie si spunea ca a fost internata intr-un spital, semn ca avea probleme medicale, a ajuns dezbracata pe o strada dintr-un sat aflat la cativa kilometri de municipiul cu acelasi nume. Oamenii nu au stiut cine este, insa au realizat ca are nevoie de ajutor, asa ca au sunat la numarul unic de urgenta. Si nu o singura data, spun ei. Conform martorilor citati de Digi24, primul apel la 112 a fost facut in jurul orei 13. Insa abia dupa ora 17 a ajuns o ambulanta pentru a vedea in ce stare e femeia aflata in strada, in conditiile in care afara termometrele aratau doar 4 grade peste pragul inghetului. Intre timp, localnicii au facut tot ce au putut pentru a o ajuta pe femeie. In sensul in care au imbracat-o si au invelit-o cu o plapuma.

Cazul a ajuns in atentia mai multor televiziuni de stiri, care au prezentat pe larg cazul in ultimele ore, dar si a autoritatilor. In aceasta dimineata, secretarul de stat Arafat, cel care conduce Departamentul pentru Situatii de Urgenta si care deunazi a informat presa si opinia publica despre stadiul simularii interventiei in caz de cutremur, a precizat ca se fac verificari in privinta mai multor cazuride intarzieri in preluarea unor cazuri la Ambulanta. Mai mult, oficialul AMI a subliniat ca „de la Iasi n-au fost sustrase forte care sa plece de la Serviciul de Ambulanta in alta parte”. Precizarea sa vine pe fondul faptului ca, in exercitiul de pregatire, s-a simulat faptul ca presupusul seism ar fi afectat atat Capitala, cat si iasiul.

Ramane de vazut care vor fi concluziile anchetei in cazul de fata.

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger