AcasăNewsAmbasadorul SUA pune umarul pentru casatoriile gay!

Ambasadorul SUA pune umarul pentru casatoriile gay!

Chiar daca “stie ca este un subiect sensibil”, Hans Klemm afirma, fara rezerve ca, in calitate de “american” sustine casatoria intre persoane de acelasi sex, dar fiecare tara, inclusiv Romania, trebuie sa decida singura in acest sens.

“Acesta este un lucru pe care Romania va trebui sa il decida, dar eu am fost foarte incurajat si am gasit foarte convingatoare comentariile presedintelui Iohannis la aceasta problema.

“Este un subiect sensibil,(…), acum cativa ani, in SUA, Curtea Suprema a rezolvat cel putin problema legala a casatoriei intre homosexuali, stabilind ca este neconstitutional, ilegal, sa negi casatoriile civile cuplurilor de acelasi sex. Prin urmare, ca american, trebuie sa sustin casatoriile intre homosexuali peste tot in lume”, mai precizeaza Klemm.

Intrebat daca Constitutia Romaniei trebuie sa precizeze exact ca o familie este alcatuita din barbat si femeie, excluzand posibiltatea casatoriilor gay, presedintele Iohannis s-a limitat in a comenta ca el este adeptul tolerantei si ca “fanatismul religios” este o cale “gresita.”

author avatar
Bogdan Borcea
211 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger